avort

Revista Cosmopolitan și afacerea avortului

Cosmopolitan

de Abby Johnson, National ReviewOnline.com, 28 ianuarie 2015

(Notă: Abby Johnson este fosta directoare a unei clinici Planned Parenthood, fiind în prezent o activistă pro-viață. Ea este de asemenea autoarea volumului Unplanned: The Dramatic True Story of a Former Planned Parenthood Leader’s Eye-Opening Journey across the Life Line.)

De curând, revista Cosmopolitan a lansat un nou articol prin care promovează Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii de avort din SUA. De această dată au discutat cu un director de resurse umane care a prezentat sfaturi și sugestii despre cum poți fi angajat la Planned Parenthood. Primul meu gând a fost: „Wow. Este patetic”. Al doilea gând a fost: „Probabil sunt disperați să își găsească noi angajați”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am cunoștințe din interior și cunosc modul în care Planned Parenthood funcționează, deoarece eu însămi am lucrat pentru serviciile lor cu 8 ani în urmă. Am fost directoarea unei clinici și, prin urmare, activitățile de resurse umane făceau parte din rutina mea zilnică: eram responsabilă de angajarea și concedierea angajaților. Acest articol din revista Cosmopolitan a fost scris în formatul Întrebări/Răspunsuri iar printre ele am regăsit unele informații din partea Planned Parenthood care sunt mai puțin decât oneste. Astfel, m-am gândit că aș putea oferi o perspectivă mai amplă și mai sinceră răspunsurilor pentru cei interesați de un loc de muncă în această organizație.

În primul rând ar trebui cunoscut faptul că Planned Parenthood este responsabilă pentru cel mai mare număr de avorturi din Statele Unite, ceea ce înseamnă că ei acționează în mod deliberat la uciderea mai multor persoane decât orice altă entitate. Ei susțin că este nevoie de un anumit nivel de „pasiune” pentru a putea lucra în cadrul acestei organizații, însă ceea ce este cu adevărat necesar este o cruntă ignoranță pentru a putea pretinde că ajuți mamele ucigându-le copiii.

Continuăm cu întrebările

De ce calități are nevoie un potențial candidat?

Planned Parenthood caută persoane vulnerabile, îndeosebi femei, pentru a lucra în cadrul organizației. Ei chiar apreciază mamele singure, pentru că mamele singure sunt disperate să poată pune mâncare pe masă, fiind capabile să facă aproape orice pentru a-și proteja și crește copiii, chiar dacă acest lucru implică compromiterea propriilor valori. Planned Parenthood caută, de asemenea, persoane timide, care vor păstra secretul asupra lucrurilor pe care le vor vedea în timpul activității lor. Timiditatea este cu adevărat importantă, pentru că în cazul în care vei renunța vreodată să lucrezi pentru organizație, cei de acolo îți vor trimite o scrisoare foarte serioasă prin care te vor amenința că te vor da în judecată dacă vei îndrăzni să vorbești despre ceea ce ai văzut la muncă.

Cât de des angajați personal nou?

Planned Parenthood are o rată de rotație a angajaților destul de mare, iar de aceea răspunsul simplu este: „Tot timpul”. Oamenii vin și pleacă în mod constant. Poți obține un loc de muncă la o clinică, iar după 6 luni să ajungi să lucrezi cu o cu totul altă echipă. Așa că sper că nu intenționați să obțineți un astfel de job cu scopul de a vă face prieteni.

Ce așteptați de la candidați să cunoască despre companie înaintea unui interviu?

Sincer, nu trebuie să știi nimic. Sunt atât de disperați să își găsească angajați, încât de cele mai multe ori te vor angaja pe loc. Cu rata ridicată de schimbare a angajaților, nu-și permit să aibă pretenții.

De unde vă selecționați angajații?

Din cauză că Planned Parenthood pune accentul pe femeile vulnerabile, cel mai adesea recrutează în cadrul campusurilor universitare. Dacă te pot convinge să renunți la școală și să lucrezi pentru ei full-time, este încă și mai bine – pentru că nu ai nevoie de niciun titlu de specializare pentru a lucra pentru aceasta asociație (pentru mai multe detalii revin imediat).  Recrutează, de asemenea, destul de mult din cartierele sărace. Amintiți-vă, am menționat că ei chiar se bazează pe mamele singure. Plasează reclame viu colorate în spălătoriile automate, centrele comunitare, oficiile WIC, oficiile de servicii medicale, etc. Oriunde se găsesc femei vulnerabile, sunt și ei.

Cum vă folosiți de social media pentru a recruta potențiali angajați?

Necinstit. Se folosesc de social media doar pentru a se promova pe ei și programul lor și pentru a promova toate celelalte grupuri care apreciază avortul la fel de mult cum o fac ei.  Însă nu vor aborda cu adevărat subiectul „avort” în media: nu vor ca cei care îi urmăresc să realizeze că Planned Parenthood este interesată doar de promovarea și vânzarea avortului. De aceea, abordează subiecte ușoare, precum obținerea finanțării pentru controalele din timpul sarcinii sau cum te poți testa pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală.

Ce tip de joburi sunt disponibile pentru proaspeți absolvenți?

Oh, sunt atât de multe din care puteți alege! Te pot învăța cum să promovezi avortul ca pe o soluție normală femeilor care vin acolo pentru consiliere și opțiuni. Te pot antrena să devii un tehnician POC (produs al concepției): acest job constă în asamblarea bucățelelor de copii avortați pentru a se asigura că femeile nu vor căpăta o infecție fatală. Te pot învăța, de asemenea, cum să facturezi costuri frauduloase pentru Sprijinul medical și către alte servicii e sprijin federale și statale. (Te pot învăța și limbajul „amuzant” căpătat odată ce lucrezi într-o clinică de avorturi. De exemplu, personalul glumește deseori că POC înseamnă de fapt ”părți de copii”. Iar frigiderul unde stochează toți bebelușii morți este numit „creșă”). Te vor pregăti pentru cum să te eschivezi de riscurile avortului, explicându-ți că ei „nu vor să sperie femeile” oferindu-le toate detaliile. Te vor învăța, de asemenea, cum să eviți să menționezi aspectele adverse ale nașterilor hormonale. Te pot instrui cum să implantezi un DIU (dispozitiv intra-uterin) pacientelor pentru a provoca un avort rapid. Te pot pregăti chiar și pentru a falsifica jurnalele de inspecție pentru că nu își permit ca inspectorii sanitari să îi viziteze și să remarce că nici măcar nu își sterilizează întotdeauna instrumentele în mod corect. Te pot învăța cum să mergi în instituțiile de învățământ și să le prezinți preșcolarilor grafice cu poziții sexuale utilizând animale de pluș. Te pot învăța până și proceduri medicale practicate ilegal de cei care nu dețin licența. Iar lista poate continua la nesfârșit.

Se oferă un stagiu de pregătire?

Da, bineînțeles. Programele de internship sunt foarte importante pentru Planned Parenthood. Este cea mai bună cale de a le convinge pe femeile tinere, vulnerabile să devină ambasadoare ale „sănătății reproductive”. Vor să le prezintă stagiarilor o atmosferă bună: li se oferă pizza, excursii cu autocarele cu cantități enorme de lichior, subiecte de discuții pe care le pot repeta la nesfârșit, sunt îmbrăcați foarte foarte business și trimiși la Capitol (unde se vor plimba toată ziua și nu vor face nimic), pentru că în final să îi determine să improvizeze cântecele pro-alegere precum: “Hey, hey, mister, mister, Get your laws off my sister!”. Ulterior poți să îi convingi că tocmai au apărat drepturile femeilor.

Cele mai multe posturi full-time necesită o anumită specializare ?

Bineînțeles că nu. Este vorba despre Planned Parenthood, nu de o clinică medicală. De fapt, așteaptă…este o clinică medicală. Oricum, nu se îngrijorează pentru acest aspect. Specializările, certificatele, recunoașterile nu fac decât să le stea în cale, iar acest gen de persoane au așteptări financiare mai mari, ceea ce este de-a dreptul un inconvenient pentru cei din prima linie. Nu, nu: nicio specializare nu este necesară pentru a lucra pentru Planned Parenthood. Îți vor oferi ei un stagiu de pregătire în timpul angajării (care durează aproximativ o oră) și te vor integra lejer pentru a efectua controale transvaginale cu ultrasunete la femeile care vin la clinică. Vrei să iei sânge? Nu e nevoie de niciun certificat! Poți să exersezi pe colegii tăi până te simți „suficient de bun” pentru a-i înțepa direct pe pacienți. Vrei să ajungi până la acea poziție înaltă de tehnician POC? Ei bine, trebuie să îți câștigi acest drept. Nu oricine poate reasambla părticelele din copii. Dar nu este cazul să vă faceți griji, dacă vreți să lucrați în camera de recuperare și să ascultați suspinele femeilor care tocmai au efectuat un avort, cu siguranță nu aveți nevoie de nicio educație specială. Doar țineți pumnii strânși că niciuna să nu sufere vreo hemoragie sau vreo complicație medicală gravă, mai ales pentru că nu sunteți pregătiți să oferiți îngrijire medicală. Orice ai face, trebuie să țineți minte că nu trebuie să sunați la urgențe la 911. Cu toți protestatarii anti-alegere care sunt afară, ar putea conduce la o mediatizare negativă.

Ce tip de întrebări sunt adresate de obicei în timpul interviurilor?

Te vor întreba cât de multe cunoști despre Planned Parenthood. Adoră situațiile în care oamenii nu cunosc prea multe despre această asociație. Asta le da posibilitatea să îți spune doar ceea ce vor ca tu să cunoști. Practic, dacă te poți prezenta la interviu și poți completa singur aplicația, ești deja angajat! Nu este nevoie de CV, nici de experiență. Auzi, poți să mergi până într-acolo încât să le spui că ești un activist pro-viață; tot te vor angaja cu promisiunea că nu va trebui niciodată să lucrezi „în spate”. Dar este foarte probabil să își încalce promisiunea în momentul în care vor vedea că te-ai acomodat cu ideea de avort.

Este în regulă să aduc în discuție salariul?

Bineînțeles! Asociația Planificarea familială dispune de o grămadă de bani, așa că fii sigură să țintești destul de sus. Să ucizi bebeluși pentru bani îți aduce profituri uriașe; mai mult de jumătate de miliard de dolari pe an, pentru a fi mai precisă. Cealaltă jumătate de miliard provine din taxele tale financiare oricum, așa că nu e nicio problemă să pretinzi o parte din aceste venituri înapoi pentru timpul tău alocat. Mai există, de asemenea, anumite „avantaje” pe care nu le vor menționa la interviu: dacă rămâi de exemplu însărcinată în timp ce lucrezi la ei, vei beneficia de un avort gratuit. Asta te va scuti de o cheltuială de aproximativ 400 de dolari. Iar dacă afli că te-ai îmbolnăvit de herpes genital, nu-ți fă griji pentru asta. Poți să sustragi ușor și ilegal câteva medicamente din stocurile lor personale. Nu te stresa, toată lumea o face. Dacă și-ar dori cu adevărat să nu faci asta, ar securiza cu multă atenție stocurile de medicamente, așa cum ar fi normal. Poți chiar să îi lași să știe că o anumită păsărica (pe nume Abby Johnson) ți-a șoptit că Warren Buffet le donează 23 de milioane de dolari pe an pentru serviciile de avort oferite. Arată-le că nu ești naivă și că nu vor reuși să tragă pătura peste tine.

Care este greșeala frecvență pe care oamenii o fac în timpul interviurilor și de care nu își dau seama?

Cea mai mare greșeală pe care poți să o faci este să te prezinți la interviu. Acesta nu este un loc în care să vrei să lucrezi! Personal, mi-a trebuit 8 ani să realizez acest lucru – însă tu poți fi mai înțeleaptă decât mine. Nu contează cât de multe frotiuri pentru testul Papanicolau recoltează Planned Parenthood, acestea nu vor reuși niciodată să compenseze cei peste 327.000 de copii inocenți pe care i-au ucis anul trecut, fără a menționa numărul femeilor pe care le-au lăsat să moară pe mesele din clinicile de avorturi.

Meriți mai mult decât atât. Dacă în prezent lucrezi deja în industria avorturilor și vrei să te retragi, poți vizita cu încredere websitul meu. Te putem ajuta să te eliberezi din acest mediu.

Traducere : Ecaterina E.

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button