Revista Cosmopolitan şi afacerea avortului

Cosmopolitan

de Abby Johnson, National ReviewOnline.com, 28 ianuarie 2015

(Notă: Abby Johnson este fosta directoare a unei clinici Planned Parenthood, fiind în prezent o activistă pro-viaţă. Ea este de asemenea autoarea volumului Unplanned: The Dramatic True Story of a Former Planned Parenthood Leader’s Eye-Opening Journey across the Life Line.)

De curând, revista Cosmopolitan a lansat un nou articol prin care promovează Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii de avort din SUA. De această dată au discutat cu un director de resurse umane care a prezentat sfaturi şi sugestii despre cum poţi fi angajat la Planned Parenthood. Primul meu gând a fost: „Wow. Este patetic”. Al doilea gând a fost: „Probabil sunt disperaţi să îşi găsească noi angajaţi”.

Am cunoştinţe din interior şi cunosc modul în care Planned Parenthood funcţionează, deoarece eu însămi am lucrat pentru serviciile lor cu 8 ani în urmă. Am fost directoarea unei clinici şi, prin urmare, activităţile de resurse umane făceau parte din rutina mea zilnică: eram responsabilă de angajarea şi concedierea angajaţilor. Acest articol din revista Cosmopolitan a fost scris în formatul Întrebări/Răspunsuri iar printre ele am regăsit unele informaţii din partea Planned Parenthood care sunt mai puţin decât oneste. Astfel, m-am gândit că aş putea oferi o perspectivă mai amplă şi mai sinceră răspunsurilor pentru cei interesaţi de un loc de muncă în această organizaţie.

În primul rând ar trebui cunoscut faptul că Planned Parenthood este responsabilă pentru cel mai mare număr de avorturi din Statele Unite, ceea ce înseamnă că ei acţionează în mod deliberat la uciderea mai multor persoane decât orice altă entitate. Ei susţin că este nevoie de un anumit nivel de „pasiune” pentru a putea lucra în cadrul acestei organizaţii, însă ceea ce este cu adevărat necesar este o cruntă ignoranţă pentru a putea pretinde că ajuţi mamele ucigându-le copiii.

Continuăm cu întrebările

De ce calităţi are nevoie un potenţial candidat?

Planned Parenthood caută persoane vulnerabile, îndeosebi femei, pentru a lucra în cadrul organizaţiei. Ei chiar apreciază mamele singure, pentru că mamele singure sunt disperate să poată pune mâncare pe masă, fiind capabile să facă aproape orice pentru a-şi proteja şi creşte copiii, chiar dacă acest lucru implică compromiterea propriilor valori. Planned Parenthood caută, de asemenea, persoane timide, care vor păstra secretul asupra lucrurilor pe care le vor vedea în timpul activităţii lor. Timiditatea este cu adevărat importantă, pentru că în cazul în care vei renunţa vreodată să lucrezi pentru organizaţie, cei de acolo îţi vor trimite o scrisoare foarte serioasă prin care te vor ameninţa că te vor da în judecată dacă vei îndrăzni să vorbeşti despre ceea ce ai văzut la muncă.

Cât de des angajaţi personal nou?

Planned Parenthood are o rată de rotaţie a angajaţilor destul de mare, iar de aceea răspunsul simplu este: „Tot timpul”. Oamenii vin şi pleacă în mod constant. Poţi obţine un loc de muncă la o clinică, iar după 6 luni să ajungi să lucrezi cu o cu totul altă echipă. Aşa că sper că nu intenţionaţi să obţineţi un astfel de job cu scopul de a vă face prieteni.

Ce aşteptaţi de la candidaţi să cunoască despre companie înaintea unui interviu?

Sincer, nu trebuie să ştii nimic. Sunt atât de disperaţi să îşi găsească angajaţi, încât de cele mai multe ori te vor angaja pe loc. Cu rata ridicată de schimbare a angajaţilor, nu-şi permit să aibă pretenţii.

De unde vă selecţionaţi angajaţii?

Din cauză că Planned Parenthood pune accentul pe femeile vulnerabile, cel mai adesea recrutează în cadrul campusurilor universitare. Dacă te pot convinge să renunţi la şcoală şi să lucrezi pentru ei full-time, este încă şi mai bine – pentru că nu ai nevoie de niciun titlu de specializare pentru a lucra pentru aceasta asociaţie (pentru mai multe detalii revin imediat).  Recrutează, de asemenea, destul de mult din cartierele sărace. Amintiţi-vă, am menţionat că ei chiar se bazează pe mamele singure. Plasează reclame viu colorate în spălătoriile automate, centrele comunitare, oficiile WIC, oficiile de servicii medicale, etc. Oriunde se găsesc femei vulnerabile, sunt şi ei.

Cum vă folosiţi de social media pentru a recruta potenţiali angajaţi?

Necinstit. Se folosesc de social media doar pentru a se promova pe ei şi programul lor şi pentru a promova toate celelalte grupuri care apreciază avortul la fel de mult cum o fac ei.  Însă nu vor aborda cu adevărat subiectul „avort” în media: nu vor ca cei care îi urmăresc să realizeze că Planned Parenthood este interesată doar de promovarea şi vânzarea avortului. De aceea, abordează subiecte uşoare, precum obţinerea finanţării pentru controalele din timpul sarcinii sau cum te poţi testa pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuală.

Ce tip de joburi sunt disponibile pentru proaspeţi absolvenţi?

Oh, sunt atât de multe din care puteţi alege! Te pot învăţa cum să promovezi avortul ca pe o soluţie normală femeilor care vin acolo pentru consiliere şi opţiuni. Te pot antrena să devii un tehnician POC (produs al concepţiei): acest job constă în asamblarea bucăţelelor de copii avortaţi pentru a se asigura că femeile nu vor căpăta o infecţie fatală. Te pot învăţa, de asemenea, cum să facturezi costuri frauduloase pentru Sprijinul medical şi către alte servicii e sprijin federale şi statale. (Te pot învăţa şi limbajul „amuzant” căpătat odată ce lucrezi într-o clinică de avorturi. De exemplu, personalul glumeşte deseori că POC înseamnă de fapt ”părţi de copii”. Iar frigiderul unde stochează toţi bebeluşii morţi este numit „creşă”). Te vor pregăti pentru cum să te eschivezi de riscurile avortului, explicându-ţi că ei „nu vor să sperie femeile” oferindu-le toate detaliile. Te vor învăţa, de asemenea, cum să eviţi să menţionezi aspectele adverse ale naşterilor hormonale. Te pot instrui cum să implantezi un DIU (dispozitiv intra-uterin) pacientelor pentru a provoca un avort rapid. Te pot pregăti chiar şi pentru a falsifica jurnalele de inspecţie pentru că nu îşi permit ca inspectorii sanitari să îi viziteze şi să remarce că nici măcar nu îşi sterilizează întotdeauna instrumentele în mod corect. Te pot învăţa cum să mergi în instituţiile de învăţământ şi să le prezinţi preşcolarilor grafice cu poziţii sexuale utilizând animale de pluş. Te pot învăţa până şi proceduri medicale practicate ilegal de cei care nu deţin licenţa. Iar lista poate continua la nesfârşit.

Se oferă un stagiu de pregătire?

Da, bineînţeles. Programele de internship sunt foarte importante pentru Planned Parenthood. Este cea mai bună cale de a le convinge pe femeile tinere, vulnerabile să devină ambasadoare ale „sănătăţii reproductive”. Vor să le prezintă stagiarilor o atmosferă bună: li se oferă pizza, excursii cu autocarele cu cantităţi enorme de lichior, subiecte de discuţii pe care le pot repeta la nesfârşit, sunt îmbrăcaţi foarte foarte business şi trimişi la Capitol (unde se vor plimba toată ziua şi nu vor face nimic), pentru că în final să îi determine să improvizeze cântecele pro-alegere precum: “Hey, hey, mister, mister, Get your laws off my sister!”. Ulterior poţi să îi convingi că tocmai au apărat drepturile femeilor.

Cele mai multe posturi full-time necesită o anumită specializare ?

Bineînţeles că nu. Este vorba despre Planned Parenthood, nu de o clinică medicală. De fapt, aşteaptă…este o clinică medicală. Oricum, nu se îngrijorează pentru acest aspect. Specializările, certificatele, recunoaşterile nu fac decât să le stea în cale, iar acest gen de persoane au aşteptări financiare mai mari, ceea ce este de-a dreptul un inconvenient pentru cei din prima linie. Nu, nu: nicio specializare nu este necesară pentru a lucra pentru Planned Parenthood. Îţi vor oferi ei un stagiu de pregătire în timpul angajării (care durează aproximativ o oră) şi te vor integra lejer pentru a efectua controale transvaginale cu ultrasunete la femeile care vin la clinică. Vrei să iei sânge? Nu e nevoie de niciun certificat! Poţi să exersezi pe colegii tăi până te simţi „suficient de bun” pentru a-i înţepa direct pe pacienţi. Vrei să ajungi până la acea poziţie înaltă de tehnician POC? Ei bine, trebuie să îţi câştigi acest drept. Nu oricine poate reasambla părticelele din copii. Dar nu este cazul să vă faceţi griji, dacă vreţi să lucraţi în camera de recuperare şi să ascultaţi suspinele femeilor care tocmai au efectuat un avort, cu siguranţă nu aveţi nevoie de nicio educaţie specială. Doar ţineţi pumnii strânşi că niciuna să nu sufere vreo hemoragie sau vreo complicaţie medicală gravă, mai ales pentru că nu sunteţi pregătiţi să oferiţi îngrijire medicală. Orice ai face, trebuie să ţineţi minte că nu trebuie să sunaţi la urgenţe la 911. Cu toţi protestatarii anti-alegere care sunt afară, ar putea conduce la o mediatizare negativă.

Ce tip de întrebări sunt adresate de obicei în timpul interviurilor?

Te vor întreba cât de multe cunoşti despre Planned Parenthood. Adoră situaţiile în care oamenii nu cunosc prea multe despre această asociaţie. Asta le da posibilitatea să îţi spune doar ceea ce vor ca tu să cunoşti. Practic, dacă te poţi prezenta la interviu şi poţi completa singur aplicaţia, eşti deja angajat! Nu este nevoie de CV, nici de experienţă. Auzi, poţi să mergi până într-acolo încât să le spui că eşti un activist pro-viaţă; tot te vor angaja cu promisiunea că nu va trebui niciodată să lucrezi „în spate”. Dar este foarte probabil să îşi încalce promisiunea în momentul în care vor vedea că te-ai acomodat cu ideea de avort.

Este în regulă să aduc în discuţie salariul?

Bineînţeles! Asociaţia Planificarea familială dispune de o grămadă de bani, aşa că fii sigură să ţinteşti destul de sus. Să ucizi bebeluşi pentru bani îţi aduce profituri uriaşe; mai mult de jumătate de miliard de dolari pe an, pentru a fi mai precisă. Cealaltă jumătate de miliard provine din taxele tale financiare oricum, aşa că nu e nicio problemă să pretinzi o parte din aceste venituri înapoi pentru timpul tău alocat. Mai există, de asemenea, anumite „avantaje” pe care nu le vor menţiona la interviu: dacă rămâi de exemplu însărcinată în timp ce lucrezi la ei, vei beneficia de un avort gratuit. Asta te va scuti de o cheltuială de aproximativ 400 de dolari. Iar dacă afli că te-ai îmbolnăvit de herpes genital, nu-ţi fă griji pentru asta. Poţi să sustragi uşor şi ilegal câteva medicamente din stocurile lor personale. Nu te stresa, toată lumea o face. Dacă şi-ar dori cu adevărat să nu faci asta, ar securiza cu multă atenţie stocurile de medicamente, aşa cum ar fi normal. Poţi chiar să îi laşi să ştie că o anumită păsărica (pe nume Abby Johnson) ţi-a şoptit că Warren Buffet le donează 23 de milioane de dolari pe an pentru serviciile de avort oferite. Arată-le că nu eşti naivă şi că nu vor reuşi să tragă pătura peste tine.

Care este greşeala frecvenţă pe care oamenii o fac în timpul interviurilor şi de care nu îşi dau seama?

Cea mai mare greşeală pe care poţi să o faci este să te prezinţi la interviu. Acesta nu este un loc în care să vrei să lucrezi! Personal, mi-a trebuit 8 ani să realizez acest lucru – însă tu poţi fi mai înţeleaptă decât mine. Nu contează cât de multe frotiuri pentru testul Papanicolau recoltează Planned Parenthood, acestea nu vor reuşi niciodată să compenseze cei peste 327.000 de copii inocenţi pe care i-au ucis anul trecut, fără a menţiona numărul femeilor pe care le-au lăsat să moară pe mesele din clinicile de avorturi.

Meriţi mai mult decât atât. Dacă în prezent lucrezi deja în industria avorturilor şi vrei să te retragi, poţi vizita cu încredere websitul meu. Te putem ajuta să te eliberezi din acest mediu.

Traducere : Ecaterina E.

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie şi de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteţi afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.