opinii

Republicanii vor să interzică arborarea la ambasadele lor a altor steaguri în afară de cel al SUA

de Cristina Popescu, Facebook

Ajunsese în iarnă în presa americană ceva informație despre un document intrat în analiza Departamentului de Stat al SUA referitor la reorientarea politicii externe dinspre promovarea agresivă în lume a agendei LGBT, începută în cel de-al doilea mandat Obama, către obiective mai pragmatice și mai puțin intruzive cultural.

Deocamdată, aflăm că 26 congresmeni republicani au inițiat un proiect de lege care să interzică ambasadelor americane să arboreze alte drapele și embleme decât cele ale SUA, fiind vizată în principal prevenirea arborării steagului-curcubeu.

Ambasadele nu sunt persoane private ca să vorbim în termeni de drepturi, ci sunt reprezentanțele unor state în alte state (nu sunt reprezentanțele comunității gay), iar unele cutume diplomatice presupun să nu provoci nația gazdă. Mi se pare că în mod normal ambasadele ar trebui să promoveze politica statului pe care îl reprezintă și că în mod normal asta ar trebui să se regleze de la nivel guvernamental, fără să fie nevoie de o lege.

Pe de altă parte, nu cunosc în detaliu modul în care funcționează aparatul diplomatic american și în ce măsură unii ambasadori au arborat drapelul gay fără să li se fi cerut de la „centrală”. În orice caz, probabil că legea urmărește să afirme că ambasadele nu au funcțiunea de a arbora drapele ale diferitelor cauze.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

M-aș fi bucurat să nu agite Klemm steagul cauzei LGBT pe aici și să contribuie la alimentarea unui incipient curent anti-american în zona tradiționalistă, cu risc de extindere, mai ales că marea majoritate nu gustă opțiunile sale ideologice.

Cred că mai puțin exhibiționism ar face mai mult bine „comunității” cu practici sexuale aparte.

Citește mai multe articole de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button