religie

Republica Moldova va avea prima sa televiziune creștin ortodoxă

de Redacția Stiripentruviata.ro

Săptămâna trecută, Consiliul Audiovizualului din Republica Moldova a aprobat în unanimitate licența pentru canalul de televiziune creștin ortodox NIKA TV.

Televiziunea se adresează unui public larg, cu scopul de a promova valorile ortodoxiei, a valorifica tradițiile culturale și istorice ale poporului, a educa tânăra generație din punct de vedere socio-moral și a promova consensul social.

Din informațiile oferite public până în prezent, o parte din program va consta în retransmisii din Rusia, ceea ce va fi un factor major de accentuare a rusificării basarabenilor. Pe de altă parte, nu a fost anunțat dacă retransmisiile vor viza exclusiv canale din Rusia, ceea ce lasă o speranță firavă că această televiziune va apela și la postul Trinitas TV. Dacă aceasta nu se va întâmpla, România va trebui să sprijine prezența Trinitas TV pentru a echilibra ponderea identității românești în media religioasă din Republica Moldova.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button