familie

Referendumul pentru căsătorie pare mai degrabă un factor unificator binevenit în anul Centenarului

de Cristina Popescu, Facebook

Departe de a diviza societatea românească, așa cum ipocrit se lamentau unii politicieni sau trompete de presă, referendumul pentru căsătorie pare mai degrabă un factor unificator, binevenit în anul Centenarului.

90% din populație se opune ideii de căsătorie între persoane de același sex, adică 96% dintre votanții PSD, 90% dintre cei ai UDMR, 88% dintre cei ai PMP și Pro România, 85% din electoratul PNL, ALDE, Cioloș și 70% din electoratul USR.

Pe de altă parte, două treimi ar fi nemulțumite (16%) sau foarte nemulțumite (51%) dacă partidul preferat ar respinge în parlament referendumul.

Deci, dacă acest referendum a produs vreo divizare, aceasta nu a fost în interiorul populației, ci între popor și aleșii săi, care au reușit să îl plimbe un an și jumătate fără să-l aducă la îndeplinire.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe articole de Cristina Popescu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button