Rebecca Kiessling – Concepută prin viol şi sortită avortului

rebeccakiessling

Am fost adoptată la scurt timp după naştere. La 18 ani am aflat că am fost concepută în urma unui viol brutal, sub ameninţarea cu cuţitul, de către un violator în serie. Ca cei mai mulţi oameni, n-am considerat niciodată că avortul se aplică la viaţa mea, dar mi-am dat seama că avea de a face cu însăşi existenţa mea. A fost ca şi cum aş fi auzit ecoul tuturor oamenilor, care cu voci compătimitoare spuneau: “bine, cu excepţia cazurilor de viol…,” sau, cum cu ardoare exclamă cu dezgust, “Mai ales în caz de viol!!!” Aceşti oameni nici măcar mă cunosc, dar se ridică la judecată împotriva vieţii mele, grăbiţi să mă îndepărteze doar din cauza modului în care am fost concepută. Am simţit că acum ar trebui să-mi justific propria-mi existenţă, să dovedesc lumii că nu trebuia să fiu avortată şi că aveam dreptul la viaţă. Îmi aduc aminte şi faptul că m-am simţit ca un gunoi din cauza oamenilor care spuneau că viaţa mea este ca şi gunoiul – că am fost de unică folosinţă.

Vă rog să înţelegeţi că atunci când vă pronunţaţi a fi “pro-alegere,” sau faceţi excepţie pentru viol, asta e ca şi cum ar trebui să stai înaintea mea, să mă priveşti în ochi şi să-mi spui ”cred că mama ta ar fi trebuit să te avorteze.” Este o declaraţie destul de puternică. Nu voi spune niciodată cuiva, “Dacă ar fi după mine, erai moartă acum.” Pentru majoritatea oamenilor, este doar un concept – un clişeu rapid, pe care-l mătură sub covor şi uită de el. Sper că, fiind un copil rezultat din viol, să pot ajuta să dau o imagine, o voce şi o poveste acestei probleme.

Sunt in viaţă astăzi, ca urmare a alegerii făcute de societatea noastră, a oamenilor care au luptat pentru ca să se asigure că avortul era ilegal la acel moment – chiar şi în caz de viol, care au pledat pentru a proteja viaţa mea, şi care au votat Pentru-Viaţă. Nu am “norocoasă.” Am fost protejată.

Deşi mama mea naturala era dornică să mă cunoască, totuşi a mers la doi doctori pe nişte străzi ascunse şi aproape m-a avortat. Urma să se întâlnească cu cineva noaptea. Cineva s-ar fi apropiat de ea, i-ar fi spus numele, ar fi legat-o la ochi, ar fi pus-o pe bancheta din spate a unei maşini, ar fi luat-o şi ar fi făcut avortul, apoi ar fi legat-o la ochi din nou şi ar fi adus-o înapoi. Şi ştiţi ce cred eu că este patetic? O grămadă de oameni care m-ar auzi descriind aceste condiţii şi-ar clătina capul şi ar spune cu dezgust: “Este absolut groaznic că mama ta a trebuit să treacă prin asta pentru a te putea avorta!” Îmi dau seama că ei cred că sunt compătimitori, dar din punctual meu de vedere sunt fără inimă. Despre viaţa mea vorbesc ei fără milă şi nu este nimic de compasiune în acea situaţie.

Mamei mele biologice îi merge bine – viaţa ei a mers mai departe şi, de fapt, ea o duce foarte bine; dar eu aş fi fost omorâtă, viaţa mea s-ar fi terminat. S-ar putea să nu arăt cum arătam la 4 ani, sau la 4 zile încă nenăscută în pântecul mamei, dar eram încă în mod incontestabil eu, şi aş fi fost ucisă printr-un avort brutal.

Conform Dr. David Reardon, director al Institutului Elliot, cele mai multe femei care rămân însărcinate ca urmare a unei agresiuni sexuale nu doresc un avort, şi sunt de fapt mai rău după un avort. (www.afterabortion.org) Deci, poziţia majorităţii oamenilor, legat de avort în cazul unei sarcini din viol, este bazată pe premise greşite: 1) victima violului ar dori un avort, 2) ar fi mai bine pentru ea să facă avort, şi 3) viaţa acelui copil pur şi simplu nu merită să o facă să treacă printr-o sarcină. Sper că povestea mea, şi povestea altora postată pe www.rebeccakiessling.com, va ajuta să spulbere acel ultim mit.

Sunt atât de recunoscătoare că viaţa mea a fost cruţată, dar mulţi creştini bine intenţionaţi spun lucruri ca: “Ei bine, vezi tu, Dumnezeu a vrut cu adevărat ca tu să fii aici!” Dar eu ştiu că Dumnezeu vrea ca fiecărui copil să i se dea aceeaşi şansă să se nască.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am învăţat este că violatorul nu este creatorul meu. Valoarea şi identitatea mea nu sunt stabilite ca şi “produsul unui viol,” ci ca un copil al lui Dumnezeu. Psalmul 68:5,6 afirmă: “El este tatăl orfanilor… , El, Dumnezeu, care locuieşte în Locaşul Lui cel

Sfânt. Dumnezeu dă o familie celor părăsiţi…” Şi Psalmul 27:10 ne spune, “Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte.” Ştiu că nu este nici o ruşine în a fi înfiat. Noul testament ne spune că prin duhul înfierii suntem chemaţi să fim copii ai lui Dumnezeu, prin Christos Domnul nostru. Deci el s-a gândit foarte mult la înfiere, ca să folosească asta ca şi imagine a dragostei Lui pentru noi.

Cel mai important, valoarea ta nu este bazată pe circumstanţele conceperii tale, pe părinţii tăi, partenerul tău, casa ta, hainele tale, aspectul tău, inteligenţa ta, calităţile tale, banii tăi, profesia ta, succesele sau eşecurile tale, abilităţile sau incapacitatea ta – sunt minciuni transmise de societatea noastră. Adevărul este că nu trebuie să dovedeşti nimănui că ai valoare, şi dacă vrei să ştii care este valoarea ta, tot ce trebuie să faci este să priveşti la Cruce – pentru că acela este preţul care a fost plătit pentru viaţa ta! Aceasta este valoarea nemărginită pe care Dumnezeu a pus-o în viaţa ta. El crede că tu eşti destul de valoros, şi eu la fel. Nu vrei să mi te alături în afirmarea valorii altora, în cuvânt şi în faptă?

Află mai multe despre Rebecca Kiessling, o avocată în drepturile familiei, vorbitor pentru-viaţă şi mamă a cinci copii pentru care preda acasă, pe www.rebeccakiessling.com.

Sursă: mainideschise.org

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.