viol

Reacții pe Facebook la ipocrizia rectorului Mircea Dumitru de la Universitatea din București față de cazul preotului Răducă

Pe Facebook au apărut poziții care critică reacția rectorului Universității din București, Mircea Dumitru, față de declarațiile părintelui Răducă. Mircea Dumitru este acuzat de ipocrizie și dublă măsură.

Părintele Marcel Răduț Seliște a scris pe Facebook:

„Declarațiile despre viol făcute de pr. Vasile Răducă (prodecanul demisionar al Facultății de Teologie din București) sunt în afara învățăturii creștine, însă ipocrizia dl. Mircea Dumitru, rectorul Universității din București este cel puțin egală în grozăvie.

Să ne reamintim că domnul rector a „gestionat” acordarea titlului de Doctor Honoris Causa, în anul 2015, “renumitului filosof” Peter Singer, susţinător deschis al infanticitului, pedofiliei, sodomiei, sadomasochismului şi zoofiliei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La acel moment, domnul rector Mircea Dumitru nu s-a arătat indignat de „CV”-ul propagandistului legalizării pedofiliei și nici nu a bălmăjit cu gura plină vorbe mari gen „Comunitatea universitară a Universității din București își respectă misiunea de a promova și de a susține valori și principii care să consolideze o societate democratică modernă, în care respectarea și cultivarea demnității umane și a valorilor umaniste, precum și a rolului științei în evoluția umanității reprezintă piloni fundamentali”.

Ipocrizia academică, boala universităților din Românica…”

Bogdan Duca, teolog și analist politic, a scris și el:

„Nu am avut nicio milă față de Vasile Răducă, un personaj ce nu are ce căuta nici ca slujitor al altarului, nici ca profesor universitar, nici ca specialist în bioetică, din moment ce poate nutri astfel de opinii cu privire la viol și ce ar trebui făcut la 24 de ore după acesta (partea a doua a venit în justificare- la fel de penibilă).

Dar nu pot să nu remarc cu amuzament amar cât de ferm împotriva lui Răducă este un om de talia foarte joasă moral a lui Mircea Dumitru, rectorul Universității București.

Cel care a acordat titlul de doctor honoris causa unui apologet al uciderii copiilor și al zoofiliei, precum Peter Singer și care tace demn, ba chiar girează facultatea de filosofie din București, unde sunt câțiva profesori ce ar necesita un control psihiatric de calitate, nu știu cât de îndreptățit moral este să sară pe Răducă…..

Dar știm că Mircea Dumitru este un cocktail de incompetență aromată cu ipocrizie. Multă ipocrizie…”

Cazul Răducă suscită întrebări despre ce valori susține conducerea Universității din București

Citește aici despre acordarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Peter Singer de către Universitatea București


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button