Răspunsul lui Dan Negru la atacurile la imaginea Bisericii: „Răspunsul meu la fotografiile cu Pomohaci… Aceleași țevi pot fi folosite pentru canalizare sau pentru apă de izvor”

În vara anului 2017, Biserica Ortodoxă Română a fost nevoită să îşi ceară scuze publice pentru comportamentul unui preot şi al unui arhiereu. Mulţi analişti, dar şi oameni obişnuiţi au pus acest scandal mediatic pe seama faptului că Biserica Ortodoxă Română este cea mai puternică susţinătoare a familiei naturale în România, iar armele politice şi mediatice se ascut în aşteptarea referendumului iniţiat de Coaliţia pentru Familie. Mulţi oameni obişnuiţi îşi manifestă vocal susţinerea pentru Biserică pe blogurile şi profilurile personale de Facebook.

În acest peisaj, pe lângă intelectualii creştini şi diverse persoane publice, a mai apărut o voce. Pe 1 august 2017, Dan Negru, populara vedetă de la televiziunea Antena 1, a repostat o fotografie din 2014 cu un participant la show-ul Next Star. Este vorba despre Stelian, olimpicul la informatică în vârstă de 9 ani la acel moment. Povestea de viaţă a acestui copil orfan care a fost adoptat de două măicuţe îl impresionase până la lacrimi pe Dan Negru. „Mamele lui adoptive”, două monahii, se văd în planul secund al fotografiei.

Imaginea postată de Dan Negru este însoţită de un scurt text, foarte grăitor:

În fotografie, în spatele copilului se văd două măicuţe. Mama copilului a murit la naştere şi tatăl lui s-a prăpădit după puţină vreme așa că pruncul a rămas singur pe lume. Măicuţele l-au luat în grijă şi azi puştiul e unul din olimpicii României la informatică!

L-au botezat Stelian pentru că Sf. Stelian e protectorul copiilor! Ăsta e răspunsul meu la fotografiile cu Pomohaci… Aceleași țevi pot fi folosite pentru canalizare sau pentru apă de izvor…

 


DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.