criza de sarcină

”Am rămas însărcinată la vârsta de 18 ani, dar asta mi-a salvat viața” – istoria Angelei

Sursă: Aborti.ru

La vârsta de 18 ani am rămas însărcinată. Mă gândeam să mă despart de prietenul cu care mă întâlnisem un an întreg. El era mereu ori drogat, ori beat. Nu mai puteam să rabd, dar totuși îmi era greu să-l pierd. Nu știu de ce am decis să mai facem „lucrul acela” ultima oară. După ce ne-am despărțit, am început să beau și să fumez ca să uit de necaz. Slăbisem până la 45 de kg! Aveam permanent crize de nervi și începusem să mă gândesc serios la sinucidere. Simțeam că pierd totul. Mama a fost diagnosticată cu cancer și medicii i-au spus că mai are de trăit 3-6 luni. Ea însemna pentru mine cel mai bun prieten.

După o lună am aflat că sunt însărcinată. La început nu m-am îngrijorat, am crezut că s-a dereglat ceva din cauza stresului. M-am înșelat! Am făcut un test de sarcină, iar rezultatul a fost pozitiv. Nu-mi venea să cred, aveam doar 18 ani. Nu se poate, mai ales acum! Am cumpărat al doilea test – pozitiv, încă unul – iarăși pozitiv, și tot așa de 11 ori.

Nu eram în stare să-i spun nimic tatălui copilului! Nici măcar nu eram în stare să îl caut! Ar fi crezut că am făcut-o intenționat, ceea ce nu e adevărat! Nu eram în stare să-i spun nici mamei. Ar fi distrus-o! Ar fi supărat-o și i-ar fi fost rușine și … ar fi murit. Știam că avortul nu era o soluție. Peste 3 săptămâni trebuia să merg la Institut, la școală. Nu puteam în niciun caz să am grijă de copil! Chiar eu eram un copil! Și cel puțin pentru o secundă m-am gândit că aș putea să-l dau la o Casă de copii, dar nu am putut să iau o astfel de decizie. Copilul meu nu va trăi cu străini! Știam că trebuia să-mi asum răspunderea pentru faptele mele, orice s-ar întâmpla.

În cele din urmă am prins curaj și i-am povestit totul fostului prieten… tremuram de teamă. Credeam că-mi va râde în față. Nu a râs! Și-a pierdut stăpânirea de sine, a început să plângă și să mă implore să nu fac avort. Mi-a promis că va face totul pentru mine și copilul nostru: va face rost de bani pentru doctor, pentru benzină, să mergem la spital, îmi va cumpăra haine pentru gravide și tot ce trebuie! Am fost atât de fericită și am privit pentru prima dată cu nădejde în viitor. După o săptămână ne-am împăcat. Îmi spunea că îi este dor de mine și că a conștientizat că relația noastră nu a fost una adolescentină, ci o iubire reală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Când în sfârșit i-am povestit mamei, a rămas cu gura căscată. M-a întrebat ce am de gând să fac și i-am răspuns că voi naște. A fost fericită să audă asta și a început îndată să facă planuri, spunându-mi: „Nu are de ce să-ți fie rușine!”

Am mers la școală, la Institut, până în noiembrie, apoi m-am întors acasă. Învățătura nu era încă pentru mine. Eu și Serghei, prietenul meu, ne certam mereu. Eram convinsă că mă va părăsi, că stă cu mine doar pentru copil, deși încerca să mă convingă că mă iubește.

Când ne-am întors acasă am închiriat un apartament, Serghei a început să lucreze la tatăl meu și eu am continuat să lucrez. Ne-am creat o situație destul de bună. Am închiriat un apartament spațios și eram mulțumită de tot, numai Serghei nu era. De multe ori adormeam plângând.

Apoi mamei i s-a făcut din ce în ce mai rău. Speram că va apuca nașterea copilului și că își va vedea nepotul. Însă organismul ei nu a rezistat și a murit pe 9 aprilie. Nu am putut să suport pierderea ei. A fost mama mea. Trebuia să fie alături de mine și să mă țină de mână în timpul nașterii! Nu știam ce să fac. Trebuia să-mi amintesc de copil și să fiu puternică de dragul lui. Aveam de gând să îi pun numele fetiței mele Victoria, în memoria mamei mele.

La trei săptămâni după aceasta am născut un băiat de 3,400 kg și 52 cm. Da, am născut un băiat! Doctorii au greșit! Eu pluteam de fericire! Nu puteam să nu-l țin brațe. Era perfecțiunea întruchipată! I-am pus numele Anton în memoria tatălui lui Serghei care nu mai era în viață.

Acum, fiul meu are 7 luni și jumătate. El este lumina vieții noastre. După nașterea lui Anton, am trăit greu cu Serghei, de multe ori am vrut să ne despărțim, dar ceva ne-a oprit, iar acum suntem fericiți. Deja de o lună nu ne mai certăm! Pentru mine acesta este un rezultat! Ne pregătim să ne căsătorim, să creștem împrenă copilul și să facem și alți copii.

Mă uit la fiul meu și nu-mi vine să cred că odată am crezut că îmi va distruge viața. Din momentul în care am aflat că sunt însărcinată, am renunțat să mai beau, să fumez și am început să iau în greutate. În primele 2 săptămâni am luat 7 kg. Și Serghei a renunțat să mai meargă la petreceri. Dacă nu aș fi rămas însărcinată, nu știu ce s-ar fi ales de relația noastră. Probabil că aș fi murit.

Sunt atât de fericită acum. În fiecare zi mă duc în cameră la Anton și îl văd zâmbindu-mi. Nu pot să-mi imaginez viața fără el. Mi-a redat sensul vieții. Fiul meu mi-a salvat viața și eu îi sunt recunoscătoare în fiecare zi pentru acest lucru.

 

Traducere: Alexandra Tenea

********************************************************************************************************

De la lansarea lui acum un an și până în prezent, stiripentruviata.ro a publicat mai mult de 1.200 de articole.
Deși comunicarea pe internet este ieftină, realizarea unor materiale de calitate nu este ieftină. O parte din articolele noastre sunt traduse de voluntari, cărora le mulțumim si pe aceasta cale, dar avem și multe interviuri și reportaje realizate de echipa noastră, atât în limba română cât și în engleză.
Pentru a ne putea continua activitatea avem nevoie de ajutor financiar.
Considerați că materialele de pe stiripentruviata.ro pot sprijini salvarea a măcar unei căsnicii de la divorț, pot sprijini întemeierea măcar a unei familii funcționale, pot sprijini creșterea și educarea măcar a unui copil, pot salva viața măcar a unui copil nenăscut, pot salva viața unui copil cu sinfrom Down pe care mama lui vrea să îl avorteze, pot aduce măcar unui copil orfan o familie adoptivă? Dacă da, vă rugăm să ne sprijiniți în demersul nostru.
Între 26 noiembrie și 6 decembrie se desfășoară Campania de iarnă 2014 de finanțare a stiripentruviata.ro.
Donațiile se pot face în conturile:
Asociația Pro Valori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246- EUR

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


One Comment

  1. Viața e un miracol, are darul de-a ne face fericiți, de-a schimba lucrurile, atitudinile, sentimentele. Păstrați-o , îngrijiți-o, ocrotiți-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button