Marxism cultural

Radu Preda: Păcatul ideologic li se iartă doar foștilor comuniști convertiți la anticomunism, nu și anticomuniștilor convertiți la serenitate religioasă în temnița comunistă

Radu Preda, Președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, a scris pe Facebook legat de videoclipul publicitar în care apare Mihai Șora:

„O asimetrie gravă: anarhiștilor și entuziaștilor de stânga li se iartă păcatele tinereții, iar celor de dreapta, numiți la un loc „fasciști”, nu. Aceștia din urmă, iar nu ceilalți, au înfundat pușcăriile comuniste și mulți dintre ei, știm deja, s-au convertit de la fanatismul ideologic la serenitatea religioasă. Evidența acestui proces lăuntric este contestată de cei care, iată, sunt îngăduitori cu susținătorii crimelor comunismului, dar intransigenți față de destinele celor care și-au pus onest întrebările care contează. O diferență de calitate.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button