avortlibertate de conștiință

Publisherii site-urilor pro-viață din Franța, despre recentul proiect de lege francez privitor la „delictul de obstrucție a avortului”

baby-784607_640

La începutul lunii decembrie 2016, Adunarea Națională și Senatul din Franța au adoptat un proiect legislativ bizar, care penalizează cu amenzi uriașe sau închisoare website-urile care au ca scop transmiterea mesajului pro-viață și ajutarea femeilor în criză de sarcină cu sprijin moral și material.

Guvernul și o mare parte a parlamentarilor au considerat că aceste activități „pun presiune” pe femei să nu mai recurgă la avort, tratând conceptul de acces la avort ca pe un „drept fundamental” al femeii.

Evenimentul Zilei oferă câteva declarații ale editorilor unor astfel de site-uri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Marie Philippe, directoarea editorială a IVG.net declară pentru Valeurs Actuelles:

„Înregistrăm atacuri de mai mulți ani, însă mașinăria s-a înverșunat împotriva noastră atunci când am trecut înaintea site-ului oficial. Acesta este de o sărăcie dezolantă, pe când al nostru propune video-uri, mărturii, link-uri spre alte articole.”

IVG.net mai propune și un serviciu prin care animatori ai site-ului discută cu oamenii, ceea ce pare să displacă profund guvernului.

Marie Philippe spune:

„Ei nu pot tolera faptul că oferim o informație completă. Adevărul este simplu: îți este interzis să emiți o altă părere decât cea a guvernului. Or, eu susțin că 40% dintre femeile care iau legătura cu noi se află sub presiune. Când o fată de 18 ani se trezește însărcinată, toată lumea îi spune să avorteze. Noi îi spunem: nu ești obligată. Ele plâng, ne spun că ar vrea să păstreze sarcina, dar că nu pot. Noi le spunem că pot fi ajutate, pentru că în Franța există asemenea ajutoare.”

Marea problemă este că site-ul oficial al guvernului nici nu pomenește de astfel de ajutoare legale, de parcă o sarcină neprevăzută ar trebui să ducă automat la un avort.

Emile Duport, fondatorul AfterBaiz, un alt site aflat în vizorul autorităților, deoarece este foarte popular printre tineri, spune:

„Niciodată nu se vorbește de copil pe astfel de site-uri (guvernamentale – n.r.). Cuvântul a fost scos cu totul din vocabular.”

Într-adevăr, pentru site-urile oficiale, cuvintele „copil”, „bebeluș”, „făt” nu există pur și simplu.

Magistratul Jean Marie Le Méné, specialist în etică medicală, președintele Fundației Jerôme-Lejeune, aflată și ea în vizorul guvernului pentru pozițiile sale pro-viață, spune că site-urile guvernamentale folosesc pentru a descrie actul avortului eufemisme precum: „aspirarea oului”, „fragmente de sarcină”.

Citește și Guvernul francez vrea să incrimineze penal site-urile cu elemente pro-viață

Citește și Prima cameră a parlamentului francez adoptă o lege care va interzice website-urilor pro-viață să le sugereze femeilor în criză de sarcină opțiuni alternative la avort

Citește și Senatul francez aprobă și el legea care definește delictul de „obstrucție a accesului la avort”. Expert ONU – este periculoasă pentru libertatea de exprimare în chestiuni pro-viață

Citește și Un activist pro-viață din Franța, în vârstă de 84 de ani, a fost amendat cu 10.000 de euro

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button