familiereligievalorile familiei

PS Macarie îndeamnă din nou la rugăciune pentru Camelia Smicală și copiii ei. Familia Nan s-a reunit prin rugăciune după ce copiii au fost luați de Barnevernet

de Redacția Stiripentruviata.ro

PS Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, a slujit marți la Mănăstirea Sfinții Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț din Ikast, Danemarca. După slujbă, el le-a vorbit credincioșilor despre solidaritate și rugăciune în perioada Postului Mare, care precede marea sărbătoare creștină a Paștilor.

„Mântuirea nu este un act subiectiv, un act personal, ci un act comunitar. Adică trebuie să ne gândim nu doar la mântuirea noastră, ci și la mântuirea celor de lângă noi. Adică nu trebuie să te mântuiești doar tu, ci trebuie să se mântuiască și cei de lângă tine”, a pus episcopul. „Tocmai de aceea, în comuniune de iubire și de rugăciune, ne gândim în mod deosebit la cei care se află în condiții critice, dramatice de viață și, fiind în Postul Mare, trebuie să dăm dovadă de împreună-pătimire cu aceștia, cu cei care au nevoie imediată și constantă de solidaritatea noastră”.

În acest sens, PS Macarie a i-a îndemnat pe credincioșii ortodocși să se roage pentru Camelia Smicală și copiii ei și le-a spus și în ce fel să o facă: „În mod deosebit vă îndemn, ca un părinte și frate al vostru, să ne rugăm și pentru Camelia Mihaela Smicală din Finlanda și cei doi copii ai ei, Johan Mihail și Maria Alexandra, care se află în continuare strict izolați unul de celălalt. Fiecare dintre noi, după putere, să citească măcar o catismă din Psaltire pe zi pentru ajutorarea acestor suflete”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ierarhul a explicat că rugăciunea chiar lucrează, dând speranță prin evocarea unei alte familii de români care au avut copiii luați de serviciile sociale dintr-o țară nordică: este vorba de serviciul Barnevernet din Norvegia: „Am vorbit acum, la început de post, și cu familia Nan, care s-a reîntregit. Și acum, părinții împreună cu copilașii sunt la Baia Mare și ne-au spus că se vor alătura și ei în rugăciune pentru reîntregirea familiei Smicală, mărturisind faptul că au simțit ajutorul lui Dumnezeu atunci când i-am însoțit cu rugăciunea”, a spus episcopul.

„Cu toții ne aducem aminte de perioada de încercare a acestei familii credincioase ortodoxe din Norvegia pe care am însoțit-o cu rugăciunea și cu fapta cea bună. Iar acum, iată, sunt împliniți acasă. De aceea, vă îndemn să rostim neîncetat această rugăciune către Preamilostivul Dumnezeu pentru reîntregirea greu-încercatei familii Smicală din Finlanda”.

În cotinuare, PS Macarie a rostit Rugăciunea pentru Camelia Smicală și copiii ei.

Rugăciunea pentru Camelia Smicală și copiii ei

Doamne, Dumnezeule, Cel Care ești Părintele orfanilor și Judecătorul văduvelor, Cel Care privești la necazuri și la durere, ca să le iei în mâinile Tale, Cel Care ești un Dumnezeu de aproape, care Te-ai smerit pe Tine însuți chip de rob luând și pe Cruce răstignindu-Te pentru noi, ia aminte la rugăciunea noastră pentru această mamă Camelia-Mihaela, și copiii ei, Johan-Mihail și Maria-Alexandra, care trăiesc grele și cumplite încercări, fiind clătinați în credința și nădejdea lor.

Căci Tu ne-ai zis, Doamne, să ne rugăm unii pentru alții și mai știm că ești un Dumnezeu milostiv și milosârd, care ne-ai poruncit să ne iubim unii pe alții și să ne punem sufletele pentru frații noștri.

Iată, ne aflăm în nedumerire și neputință, neștiind ce să facem pentru a ajuta această mamă și copiii săi, pentru a se reuni și pentru a se întoarce în țara lor. Dar mai știm că mai cu seamă atunci aduci izbăvirea, când toate cele omenești se adeveresc neputincioase și când totul pare pierdut.

De aceea te rugăm, cu umilință și căindu-ne de păcatele noastre, Doamne, miluiește și întărește pe Camelia-Mihaela cu cei doi copii ai săi Johan-Mihail și Maria-Alexandra.

Dăruiește-le izbăvire din încercări, întărire și luminare! Doamne, ajută-i pentru numele Tău Cel Sfânt, acum și pururea și în vecii vecilor.

Amin.

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button