familie

PS Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord: „Neamul românesc a avut doar două instituții care au rezistat nedărâmate de-a lungul timpului: familia și Biserica. Tocmai aceste două piloane de rezistență sunt puse în primejdie”

psmacariecuparintii3

Duminică, 30 octombrie 2016, episcopul ortodox român al Europei de Nord s-a aflat la Bergen, unde a slujit Sfânta Liturghie în mijlocul românilor din diaspora.

În cuvântul de învățătură, PS Macarie (foto sus, împreună cu părinții săi din Maramureș) a subliniat:

Neamul românesc a avut doar două instituții care au rezistat, nedărâmate, de-a lungul timpului: familia și Biserica. Instituțiile statului au fost, deseori, avariate grav, instituțiile de apărare la fel, cele economice și culturale au depins de vicisitudinile istoriei. Suntem, până astăzi, români și ortodocși pentru că, în lipsa oricărui alt sprijin, am supraviețuit în familiile noastre și prin credința noastră. Acest lucru îl conștientizăm mai acut, aici în diaspora, în mijlocul străinilor, unde nu ne putem păstra identitatea decât prin familie și prin Biserică. Vedem, însă, că tocmai aceste două piloane de rezistență sunt puse în primejdie. Familia și Biserica au nevoie una de cealaltă pentru a ține piept acestui tăvălug. Familia fără Biserică se pierde, își diluează substanța și cade pradă tentațiilor și ingineriilor sociale de tot felul. Biserica fără familie înseamnă, de fapt, o Biserică neimplicată social, fără rădăcini în popor. Neamul se salvează, așadar, prin familie, iar familia se salvează în și prin Biserică.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO: Reportaj în satul natal al PS Macarie, alături de părinții săi după trup


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button