familie

Protest pentru copiii Cameliei Smicală. Românii cer MAE să se implice pentru aducerea lor în țară

Pe 8 Martie, de Ziua Femeii, sute  de persoane au protestat în fața Ambasadei Finlandei la București, împotriva modului în care sunt încălcate drepturile copilului în Finlanda. Copiii româncei Cameliei Smicală sunt deținuți în mod abuziv în sistemul de protecția copilului din Finlanda, deși au cerut repetat, inclusiv de față cu ambasadorul României în Finlanda, să locuiască împreună cu mama lor. Cei doi copii locuiesc despărțiți nu numai de mamă, ci și unul de celălalt, în două centre diferite. Ambasada Finlandei a declarat că nu poate oferi informații care țin de sistemul de protecția copilului din țara lor.

Protestul a continuat cu un marș la Ministerul Afacerilor Externe, unde demonstranții au obținut audiență, cerându-le autorităților române să se implice mai susținut în aducerea copiilor Smicală, cetățeni români, în România și sub tutela mamei lor.

Camelia Smicală se confruntă cu un nou proces intentat de statul finlandez pe motiv că pune poze cu copiii ei pe Facebook. Românca a cerut azil politic în România și i s-a adus la cunoștință că nu îl poate obține decât dacă vine în țară. Dar femeia vrea să rămână aproape de copii până la eliberarea lor din sistem.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button