Propunere de lege pentru externarea rapidă din spital a decedaţilor de rit mozaic. Pe acelaşi model s-ar putea legifera şi externarea la cererea familiei a copiilor nenăscuţi victime ale avortului spontan

Profit.ro informează că la Parlament a fost depusă de curând o iniţiativă legislativă  salutară, care ţine cont de demnitatea decedatului şi de dorinţa şi valorile profunde la care aderă familia şi comunitatea acestuia.

Este vorba despre proiectul de lege care permite externarea din spital în cel mult 24 de ore a decedaţilor de religie mozaică, pentru a putea fi înmormântaţi după cerinţele religiei lor. O lege similară există şi pentru persoanele de religie musulmană.

Externarea se va face în condițiile Legii nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane și prelevarea organelor și țesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, normele metodologice de aplicare a legii respective urmând să fie modificate corespunzător, dacă proiectul va fi adoptat și va intra în vigoare.

Este un proiect de lege foarte bun. Pe când o lege similară şi pentru familiile care vor să-şi îngroape copiii nenăscuţi care au fost victime ale unui avort spontan / sarcini oprite din evoluţie? Legea nr. 104/2003 ar putea fi modificată pentru a prevedea şi aceste cazuri.

În prezent, embrionii care  se încadrează la această categorie sunt trataţi ca deşeuri biologice periculoase şi spitalele refuză să îi predea părinţilor îndureraţi. Există multe mărturii ale mamelor care spun că le-ar fi ajutat mult să îşi poată lua rămas bun şi să îngroape cu o ceremonie simbolică bebeluşul al cărui trupuşor l-au purtat timp de câteva săptămâni.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns