bioetică

Propunere de lege pentru externarea rapidă din spital a decedaților de rit mozaic. Pe același model s-ar putea legifera și externarea la cererea familiei a copiilor nenăscuți victime ale avortului spontan

Profit.ro informează că la Parlament a fost depusă de curând o inițiativă legislativă  salutară, care ține cont de demnitatea decedatului și de dorința și valorile profunde la care aderă familia și comunitatea acestuia.

Este vorba despre proiectul de lege care permite externarea din spital în cel mult 24 de ore a decedaților de religie mozaică, pentru a putea fi înmormântați după cerințele religiei lor. O lege similară există și pentru persoanele de religie musulmană.

Externarea se va face în condițiile Legii nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane și prelevarea organelor și țesuturilor de la cadavre în vederea transplantului, normele metodologice de aplicare a legii respective urmând să fie modificate corespunzător, dacă proiectul va fi adoptat și va intra în vigoare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Este un proiect de lege foarte bun. Pe când o lege similară și pentru familiile care vor să-și îngroape copiii nenăscuți care au fost victime ale unui avort spontan / sarcini oprite din evoluție? Legea nr. 104/2003 ar putea fi modificată pentru a prevedea și aceste cazuri.

În prezent, embrionii care  se încadrează la această categorie sunt tratați ca deșeuri biologice periculoase și spitalele refuză să îi predea părinților îndurerați. Există multe mărturii ale mamelor care spun că le-ar fi ajutat mult să își poată lua rămas bun și să îngroape cu o ceremonie simbolică bebelușul al cărui trupușor l-au purtat timp de câteva săptămâni.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button