opinii

Proiectul pentru parteneriatul civil depus de USR-PLUS, aviz favorabil în UNANIMITATE la Comisia pentru muncă. Gabriel Popa: Ce s-a întâmplat în doar doi ani?

de Gabriel Popa, Facebook

Comisia pentru muncă și protecție socială a avizat pozitiv, astăzi, cu UNANIMITATE de voturi propunerea legislativă privind parteneriatul civil a USR-Plus (vedeți primul link din comentarii). Ceea ce este cu totul ciudat în condițiile în care:

a) Aceeași comisie respinsese, doar acum DOI ANI, cu unanimitate de voturi o propunere de parteneriat civil foarte asemănătoare cu aceasta. Vorbim de o diferență de DOI ani – nu de șapte ani sau zece ani (vedeți al doilea link din comentarii).

b) O decizie în UNANIMITATE de voturi se ia doar în condiții foarte specifice – când se votează ceva clar și necontroversat, sau când se votează ceva tehnic.

c) Dar această propunere de parteneriat civil nu este deloc ceva clar și NECONTROVERSAT – ea este ceva extrem de controversat, în condițiile în care mai mult de 80% dintre români se opun „mariajelor” gay. Și în condițiile în care Senatul tocmai ce a RESPINS aceeași propunere de parteneriat civil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

d) Mai mult, și Guvernul a respins și el această propunere de parteneriat civil. Așadar, în astfel de condiții, un aviz în UNANIMITATE e ceva foarte, foarte neobișnuit.

Nu putem spera decât că, după ce a fost respinsă de Senat și de Guvern, această propunere va fi respinsă și de Camera Deputaților. Dar avizul cu unanimitate de la Comisia pentru muncă și protecție socială rămâne un semnal îngrijorător.

Și mă întreb – ce s-a întâmplat în doar DOI ani? Între momentul când aceeași comisie, având în mare parte aceeași componență, aviza negativ cu UNANIMITATE o propunere de parteneriat civil; și acela când aceeași comisie avizează pozitiv tot cu UNANIMITATE o propunere asemănătoare; în condiții care nu sunt deloc clare sau necontroversate.

Citește mai multe articole de Gabriel Popa


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button