familie

Pro Vita Iaşi şi patru licee ieşene oferă sprijin de sărbători familiilor cu mulţi copii din judeţele Iaşi, Botoşani şi Neamţ

Departamentul Pro Vita Iași a antrenat în Campania Bucurie în familie patru licee din Iași cu scopul de a colecta alimente neperisabile pentru 147 familii cu peste 7 copii din județele Iași, Botoșani și Neamț. Clasa care se va dovedi cea mai altruistă va primi drept răsplată pizza.

În acest proiect, la propunerea Pro Vita Iași, s-au înscris patru instituții de învățământ: Colegiul Național Garabet Ibrăileanu, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Colegiul Tehnic Ioan C. Ștefănescu și Liceul Tehnologic Economic Virgil Madgearu.

Sorina Hângănescu, referent Pro Vita Iași, a oferit mai multe detalii despre desfășurarea Campaniei Bucurie în Familie – pizza pentru fapte bune:

Le-am promis că pentru altruismul lor le vom aduce, după post, pizza, felul de mâncare preferat de tineri, și le vom oferi ocazia de a merge cu noi pe teren pentru a distribui alimentele colectate. Am rugat elevii și pe părinții lor să doneze ulei, făină, paste făinoase, orez și alte alimente care pot rezista in timp. În ziua distribuirii noi vom cumpăra alimentele perisabile (carne, ouă, lapte) și împreună cu ce au adunat elevii vom merge să vizităm și să bucurăm aceste familii, a declarat Sorina Hângănescu.

Suntem foarte recunoscători că ni s-au alăturat patru instituții de învățământ din Iași și că elevii care au donat, și care vor dona până la finalul campaniei, înțeleg valoarea faptei bune, a mai spus Sorina Hângănescu, referent Pro Vita Iași și coordonator al Programului Sfântul Stelian.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Programul de solidaritate pentru familia cu mulți copii – Sfântul Stelian este un proiect Pro Vita Iași prin care sunt susținute și promovate familiile cu peste 8 copii din Arhiepiscopia Iașilor. Principalele forme de ajutor oferite sunt: burse de studii lunare pentru copiii care au rezultate bune la învățătură și sunt dornici să-și continue parcursul educațional, organizarea Întâlnirilor de Vară, pachete umanitare oferite cu ocazia Nașterii și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ajutor medical și sprijin în funcție de necesitățile urgente ale fiecărei familii.

Pro Vita Iași este un departament al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca misiune salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Mai multe detalii puteți afla pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook Pro Vita Iași.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button