avort

Pro Vita Iași a mai salvat un copil de la avort prin consiliere și sprijin material pentru familie

14163575_10207674958975590_873779300_o

„Centrul Praesidio pentru femeile însărcinate aflate în dificultate” al Departamentului Pro Vita Iași, la solicitarea părintelui paroh Constantin Nichifor Hrestic, a oferit în luna august a acestui an consiliere și sprijin material unei familii cu cinci copii, care se confruntă cu o sarcină neașteptată. Având în vedere diferitele lipsuri materiale, existau incertiduni legate de păstrarea copilului.

Ajutorul oferit de Pro Vita Iași a constat, în primul rând, în două sesiunii de consiliere, atât pentru mamă, cât și pentru tată, prin care s-a dorit identificarea problemelor, nevoilor și ulterior a soluțiilor care să elimine sentimentele de nesiguranță legate de venirea unui nou membru în familie.

„Părinții celor șase copii sunt oameni muncitori care încearcă să-i educe și să le asigure un mediu de creștere decent. Există și multe lipsuri materiale, dar există multă bunăvoință și dorință de muncă și progres. Am considerat ca fiind datoria noastră semnalarea acestei situații Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor pentru a ne ajuta și sfătui astfel încât în parohia noastră să apară în câteva luni un nou membru, și mai mult, ca acești părinți să nu poarte povara unui avort” a declarat părintele Constantin Nichifor Hrestic, paroh al bisericii „Nașterea Maicii Domnului”, sat Curături.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De asemenea, echipa Departamentului Pro Vita a dorit să aducă și un sprijin material concretizat în 10 kilograme de făină de grâu, șase kilograme de făină de porumb și 180 de scutece pentru mezinul casei, ca semn de încurajare și solidaritate pentru părinți.

„Acesta nu este un caz singular. Pentru noi sunt multe astfel de situații de care ne bucurăm pentru că reușim să salvăm viețile copilașilor. Implicarea noastră este întotdeauna și duhovnicească și materială. Materială pentru că întotdeauna orice suport material contează. Duhovnicească pentru că de fapt tentația de a ucide copilul în pântece are o rațiune sufletească în primul rând. Ceea ce am învățat noi – și este foarte important – e că nu 100 kilograme de făină în loc de 10 kilograme ar salva o viață, ci gândul că acolo, în burtică, e un copil plăpând, gingaș, care are nevoie de iubire și multă protecție, iar acest gând trebuie să-l aibă părinții, oricât de săraci sau bogați ar fi” a menționat părintele Radu Brînză, coordonator al Departamentului Pro Vita din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor.

Nu în ultimul rând, scopul principal al vizitelor a fost realizarea unui necesar de materiale pentru finalizarea noii case a familiei la care tatăl muncește singur de câțiva ani. Condițiile actuale de trai nu sunt prielnice, însă noua casă este deja construită peste camerele pe care le mai au la dispoziție.

14215776_10207674959855612_1903641707_o

„Am discutat foarte mult în echipa noastră pe marginea acestui caz și am decis împreună să-i ajutăm prin implicarea în finalizarea noii case pentru că am văzut multă bunăvoință din partea familiei. De multe ori, am întâlnit oameni care sunt într-o situație socială precară, însă nu prea întreprind nimic pentru a schimba ceva. Nu este cazul acestei familii, pentru că tatăl se ostenește ca, încet-încet, după orele de muncă, să mai completeze lucrările la propria casă. Considerăm că această familie merită un sprijin având în vedere că așteaptă un nou prunc și, mai mult, datorită faptului că lucrarea este deja acoperită, restul lucrărilor privind doar finisajele interioare. Ne bucurăm că prin acest proiect ne întâlnim undeva, pe la mijloc, cu această familie, în sensul că, pe de o parte, venim noi cu un sprijin, pe de altă parte, vin ei cu efortul și seriozitatea lor, astfel încât, la final, toată lumea va fi fericită: noi, pentru că reușim, cu mila Domnului, să facem lucrarea Bisericii în lume, ei pentru că prin sprijinul Arhiepiscopiei vor avea o locuință nouă. Desigur, invităm, și chiar ne-am bucura, să se implice oricine dorește să ajute în mod concret și sustenabil o familie aflată în dificultate” a declarat Raluca Zota, asistent social al Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Centrul Praesidio pentru femeile însărcinate aflate în dificultate este un proiect al Departamentului Pro Vita prin care sunt ajutate în mod concret, strategic și planificat femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată, astfel încât avortul să fie evitat, viața copilului salvată și situația familială sau personală să fie îmbunătățită.

Departamentul Pro Vita reprezintă un segment de activitate al Sectorului de Misiune din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor care funcționează din anul 2011 și are ca țel salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii. Mai multe detalii despre cum puteți sprijini acest caz puteți găsi pe www.provitaiasi.ro, pe pagina de facebook Pro Vita Iași și la Tel Verde: 0800 800 116, număr cu apelare gratuită, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button