valorile familieiviaţa de familie

Pro-Viață înseamnă și Pro-Tată. Un centru de criză de sarcină îi învață pe bărbați să fie tați

de Redacția Stiripentruviata.ro

În SUA există o rețea de centre de sprijin în criza de sarcină care oferă programe și pentru bărbați: Care Net.  Cercetările realizate de organizație au condus la concluzia că influența tatălui copilului nenăscut este determinantă pentru decizia femeii de a naște copilul sau de a avorta.

Totodată, așa cum mamele au nevoie de sprijin și încurajare pentru a-și naște copiii, și bărbații au nevoie de sprijin pentru a-și asuma copiii și a-i crește oferindu-le un model pozitiv prin propria persoană și faptele lor.

Din rețeaua CareNet face parte și centrul HeartReach din Alaska. În acest stat american sunt 12 centre de sprijin în criza de sarcină, dar numai HeartReach, din localitatea din Wasilla oferă și un program pentru tați.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Consumul de droguri și alcool și rata de sinucidere sunt epidemice în Alaska. Situația este tristă. Noi suntem aici pentru a-i ajuta să pună piciorul pe teren ferm și să-și construiască o temelie pentru a putea lua decizii bune pe viitor”, spune Doug Prins, Managerul Programului pentru Tați al centrului.

Centrul HeartReach are în prezent aproximativ 100 de beneficiari. Cei care ajung în program țin legătura cu un mentor care le este alături atât timp cât au nevoie – unii sunt în program de cinci ani. Al Strawn, mentor voluntar, spune că marea majoritate au crescut fără o figură paternă în viața lor sau au avut tați care nu ofereau un exemplu pozitiv.

Organizația americană National Fatherhood Initiativea descoperit că un sfert din copiii americani nu locuiesc împreună cu tatăl, iar lipsa tatălui din viața lor are ramificații profunde în societate. 

Copiii care cresc fără tată prezintă un risc cu 47% mai mare de a trăi în sărăcie. În plus, băieții care cresc fără tată nu învață nici ei cum să fie tați. „Situația paternității în Alaska este gravă. Avem în comunitate o mulțime de tipi care nu știu să fie tați”, declară un beneficiar al centrului pentru organizația Save the Storks.

„Comunitățile bune se construiesc pe familii bune, iar comunitățile dezorganizate sunt rezultatul familiilor dezorganizate”, atrage atenția Pastorul John Doak din localitate.

 „Cred că HeartReach există ca să ajute oameni ca mine”, spune un beneficiar, Neil.

„Dacă îmbunătățești viața unui tată, îmbunătățești următoarea generație, îi ajuți pe toți cei pe care acel bărbat îi influențează: copiii, nepoții. Când înveți un singur bărbat să fie tată, influențezi de fapt sute de persoane și îl înveți cum să-I slujească lui Dumnezeu. Așa că Heart Reach are un impact major în societate cu fiecare beneficiar pe care îl sprijină”, explică el.

Alt beneficiar declară: „Vreau să fiu genul de tată despre care copiii mei să spună: «Eu vreau să fiu ca tata!»”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button