„Priveşte în sus”: o lecţie despre dependenţa online a generaţiei noastre

Din videoclip:

Am 422 de prieteni şi tot mă simt singur. Vorbesc cu ei în fiecare zi, dar niciunul nu mă cunoaşte cu adevărat.

Aceste reţele pe care le-am numit de socializare numai de socializare nu sunt pentru că după ce ne deschidem calculatoarele în realitate ne închidem uşile.

Am ajuns sclavi tehnologiei pe care cică o stăpânim, într-o lume în care informaţiile ne sunt vândute de oameni bogaţi şi tot mai lacomi.

Când sunteţi în public şi vă simţiţi singuri luaţi mâna de pe telefon. N-aveţi nevoie să vă holbaţi non-stop la o listă de contacte – mai bine vorbiţi unul cu altul şi învăţaţi să co-existaţi.

Nu pot să sufăr liniştea dintr-un metrou supraaglomerat în care nimeni nu îndrăzneşte să-mi adreseze vreo vorbă de teamă de a nu părea nebun.

Suntem o generaţie de idioţi, telefoane inteligente şi oameni tâmpiţi.

Când eşti prea preocupat să priveşti un monitor nu mai vezi ocaziile pe care le ratezi. Aşa că ridică-ţi privirea de pe telefon şi închide paginile la care te tot uiţi  pentru că avem o viaţă finită şi un număr limitat de zile. Nu-ţi irosi viaţa prins pe internet pentru că la sfârşit nimic nu e mai rău decât să ai un regret.

Petrecem ore întregi împreună fără să ne privim în ochi.

Oamenilor pe care-i iubeşti nu le da doar like. Deconectează-te de la reţea ca să poţi fi auzit şi recunoscut. Ieşi în lume şi lasă manualul de utilizare acasă.”

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns