„Priveşte în sus”: o lecţie despre dependenţa online a generaţiei noastre

Din videoclip:

Am 422 de prieteni şi tot mă simt singur. Vorbesc cu ei în fiecare zi, dar niciunul nu mă cunoaşte cu adevărat.

Aceste reţele pe care le-am numit de socializare numai de socializare nu sunt pentru că după ce ne deschidem calculatoarele în realitate ne închidem uşile.

Am ajuns sclavi tehnologiei pe care cică o stăpânim, într-o lume în care informaţiile ne sunt vândute de oameni bogaţi şi tot mai lacomi.

Când sunteţi în public şi vă simţiţi singuri luaţi mâna de pe telefon. N-aveţi nevoie să vă holbaţi non-stop la o listă de contacte – mai bine vorbiţi unul cu altul şi învăţaţi să co-existaţi.

Nu pot să sufăr liniştea dintr-un metrou supraaglomerat în care nimeni nu îndrăzneşte să-mi adreseze vreo vorbă de teamă de a nu părea nebun.

Suntem o generaţie de idioţi, telefoane inteligente şi oameni tâmpiţi.

Când eşti prea preocupat să priveşti un monitor nu mai vezi ocaziile pe care le ratezi. Aşa că ridică-ţi privirea de pe telefon şi închide paginile la care te tot uiţi  pentru că avem o viaţă finită şi un număr limitat de zile. Nu-ţi irosi viaţa prins pe internet pentru că la sfârşit nimic nu e mai rău decât să ai un regret.

Petrecem ore întregi împreună fără să ne privim în ochi.

Oamenilor pe care-i iubeşti nu le da doar like. Deconectează-te de la reţea ca să poţi fi auzit şi recunoscut. Ieşi în lume şi lasă manualul de utilizare acasă.”

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.