adolescenţi

„Privește în sus”: o lecție despre dependența online a generației noastre

Din videoclip:

Am 422 de prieteni și tot mă simt singur. Vorbesc cu ei în fiecare zi, dar niciunul nu mă cunoaște cu adevărat.

Aceste rețele pe care le-am numit de socializare numai de socializare nu sunt pentru că după ce ne deschidem calculatoarele în realitate ne închidem ușile.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Am ajuns sclavi tehnologiei pe care cică o stăpânim, într-o lume în care informațiile ne sunt vândute de oameni bogați și tot mai lacomi.

Când sunteți în public și vă simțiți singuri luați mâna de pe telefon. N-aveți nevoie să vă holbați non-stop la o listă de contacte – mai bine vorbiți unul cu altul și învățați să co-existați.

Nu pot să sufăr liniștea dintr-un metrou supraaglomerat în care nimeni nu îndrăznește să-mi adreseze vreo vorbă de teamă de a nu părea nebun.

Suntem o generație de idioți, telefoane inteligente și oameni tâmpiți.

Când ești prea preocupat să privești un monitor nu mai vezi ocaziile pe care le ratezi. Așa că ridică-ți privirea de pe telefon și închide paginile la care te tot uiți  pentru că avem o viață finită și un număr limitat de zile. Nu-ți irosi viața prins pe internet pentru că la sfârșit nimic nu e mai rău decât să ai un regret.

Petrecem ore întregi împreună fără să ne privim în ochi.

Oamenilor pe care-i iubești nu le da doar like. Deconectează-te de la rețea ca să poți fi auzit și recunoscut. Ieși în lume și lasă manualul de utilizare acasă.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button