Prin beneficiile acordate mariajelor între persoane de acelaşi sex, Administraţia Obama încalcă drepturile la nivel statal

EricHolder-250px-240x175

Eric Holder, Procurorul General al SUA

de Dustin Siggins, LifeSiteNews, 10 februarie 2014

Procurorul General al SUA Eric Holder a anunţat că guvernul federal va furniza beneficii şi servicii pentru persoane căsătorite indiferent de legea care recunoaşte căsătoriile la nivel de stat. Aceasta înseamnă că persoanele de acelaşi sex care s-au căsătorit sunt la un pas de recunoaşterea la nivel federal a statului lor.

Astfel, în procesele civile şi penale, Ministerul de Justiţie va recunoaşte statutul de soţ al celor din cuplurile căsătorite de acelaşi sex, care se vor bucura de aceleaşi drepturi ca orice cuplu căsătorit, explică CNN.

Cuplurile căsătorite de lesbiene şi gay vor putea să aplice pentru legea falimentului, să depună mărturie la tribunal şi să-şi viziteze familia în închisoare, la fel cum li se permite şi cuplurilor heterosexuale căsătorite.

Criticii spun că această măsură vine în contradicţie cu recenta decizie a Curţii Supreme a SUA referitoare la Legea în Apărarea Căsătoriei, aprobată de Preşedintele Clinton în anii 1990. Ryan Anderson, de la Heritage Foundation, explică: „Curtea Supremă a constatat că respectiva lege federală interfera cu decizia statelor de a adopta propriile legi în ceea ce priveşte căsătoria…  creând pentru căsătorie două regimuri juridice contradictorii”.

Carrie Severino, Director pentru Probleme Juridice şi Politice la Judicial Crisis Network, a declarat pentru LifeSiteNews.com: „guvernul actual se foloseşte de obicei de citate scoase din context pentru a-şi justifica scopurile ideologice… Practic, respectiva decizie a Curţii Supreme sublinia importanţa legilor statale ce reglementează mariajul, dar actuala administraţie e hotărâtă să extindă cât mai mult recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, chiar şi în statele unde căsătoria este definită prin constituţie ca uniunea dintre bărbat şi femeie.”

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.