adolescenţi

Primarul care investește în educație: 4.000 de lei pe an pentru studenții cu note bune

Corneliu Stângă, primarul în vârstă de 33 de ani din comuna Vetrișoaia, județul Iași, le-a promis alegătorilor că nu va investi în borduri și panseluțe, ci în educația copiilor lor. Și s-a ținut de cuvânt.

Anul trecut, el le-a acordat studenților cu note mai mari de 7 câte o bursă de 2.000 de lei pe an. Văzând că notele copiilor din sat sunt între 8.33 și 9.80 și la cele mai bune facultăți din țară, anul acesta primarul a obținut aprobarea Consiliului Local de a dubla cuantumul bursei.

Pentru  cei care sunt elevi de liceu, primarul organizează și un concurs intercomunal cu premii.

El a declarat, citat de Adevărul:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ştim că sistemul este subfinanţat şi elevii, studenţii, olimpicii care ne fac atâta cinste se aleg cu câte o strângere de mână şi câte un premiu modic. Performanţa trebuie sprinjinită şi încurajată. Educaţia trebuie să fie o prioritate pentru toţi.

Pe lângă felicitările de rigoare, dacă ne-am permite și o sugestie pentru domnul primar, aceasta ar fi: Pe când burse și pentru studentele care devin mame?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button