adopţie

Președintele Trump a proclamat luna noiembrie 2017 ca Luna Națională a Adopției în SUA. Îi îndeamnă pe americani să adopte și adolescenți, pentru a le oferi „darul prețios al familiei”

Redăm mai jos textul integral al proclamației publicate pe blogul Casei Albe în data de 31 octombrie 2017, sub semnătura Președintelui SUA, Donald Trump.

În fiecare an, familii generoase și iubitoare adoptă mii de copii, cărora le oferă afecțiune, atenție și sprijinul de care au nevoie. Adopția este o adevărată binecuvântare, care îmbogățește enorm atât viața părinților, cât și pe cea a copiilor. Pe parcursul Lunii Naționale a Adopției, sărbătorim mii de familii care s-au extins prin adopție și recunoaștem puterea și reziliența copiilor care încă mai așteaptă să-și găsească un cămin odată pentru totdeauna.

Administrația mea recunoaște importanța profundă a adopției pentru familia americană. Adopția este o faptă care schimbă vieți și care afirmă viața, prin care se transmite mesajul că niciun copil din America — născut sau nenăscut — nu este unul nedorit și neiubit. Părinții adoptivi sunt agenți altruiști și iubitori ai planului pe care îl are Dumnezeu pentru viitorii lor copii. Ca Națiune, ne exprimăm sincera apreciere și recunoștință față de familiile care și-au deschis casa și inima pentru un tânăr, împărtășind-i darul prețios al familiei și al sprijinului pe parcursul întregii vieți.

Trebuie să continuăm să îndepărtăm obstacolele din calea adopției de câte ori putem, pentru ca iubirea și grija viitorilor părinți adoptivi să poată ajunge la copiii care așteaptă să aibă și ei o familie căreia să-i aparțină pentru totdeauna. În acest an, Luna Națională a Adopției va fi dedicată angajamentului de a-i ajuta și pe copiii mai mari să cunoască valoarea transfiguratoare și permanența iubirii. Nu există copil prea vârstnic pentru a fi adoptat. O familie care știe să ofere sprijin poate să le dea tinerilor o direcție esențială în viață în perioada în care se pregătesc să devină adulți, ajutându-i să-și atingă obiectivele educaționale și profesionale și, în anumite cazuri, ferindu-i de riscul de a rămâne pe străzi sau a ajunge la închisoare. Nu ne depășim niciodată nevoia de a avea o familie, iar copiii mai mari care sunt adoptați au șanse mai mari de a absolvi o școală și de a da dovadă de stabilitate emoționale decât cei care cresc la casa de copii și nu au o familie a lor.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În această lună, să celebrăm darul adopției — un binemeritat act de iubire care le oferă tinerilor temelia necesară pentru a-și împlini potențialul și a porni spre realizarea Visului American.

AȘADAR, ACUM, EU, DONALD J. TRUMP, Președintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorității cu care am fost învestit de Constituție și de legile Statelor Unite, proclam luna Noiembrie 2017 ca Lună Națională a Adopției. Încurajez toți americanii să onoreze această lună ajutând copiii care au nevoie de un cămin permanent să-și asigure un viitor mai promițător alături de o familie care să fie a lor pentru totdeauna, pentru a păși în viața adultă beneficiind de iubirea pe care cu toții o merităm.

CA MĂRTURIE, semnez cu mâna mea la treizeci și una de zile ale lui Octombrie, în Anul Domnului două mii șaptesprezece, în al două sute patruzeci și doilea an de la Independența Statelor Unite ale Americii.

DONALD J. TRUMP


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button