Preşedintele Trump a proclamat luna noiembrie 2017 ca Luna Naţională a Adopţiei în SUA. Îi îndeamnă pe americani să adopte şi adolescenţi, pentru a le oferi „darul preţios al familiei”


Redăm mai jos textul integral al proclamaţiei publicate pe blogul Casei Albe în data de 31 octombrie 2017, sub semnătura Preşedintelui SUA, Donald Trump.


În fiecare an, familii generoase şi iubitoare adoptă mii de copii, cărora le oferă afecţiune, atenţie şi sprijinul de care au nevoie. Adopţia este o adevărată binecuvântare, care îmbogăţeşte enorm atât viaţa părinţilor, cât şi pe cea a copiilor. Pe parcursul Lunii Naţionale a Adopţiei, sărbătorim mii de familii care s-au extins prin adopţie şi recunoaştem puterea şi rezilienţa copiilor care încă mai aşteaptă să-şi găsească un cămin odată pentru totdeauna.

Administraţia mea recunoaşte importanţa profundă a adopţiei pentru familia americană. Adopţia este o faptă care schimbă vieţi şi care afirmă viaţa, prin care se transmite mesajul că niciun copil din America — născut sau nenăscut — nu este unul nedorit şi neiubit. Părinţii adoptivi sunt agenţi altruişti şi iubitori ai planului pe care îl are Dumnezeu pentru viitorii lor copii. Ca Naţiune, ne exprimăm sincera apreciere şi recunoştinţă faţă de familiile care şi-au deschis casa şi inima pentru un tânăr, împărtăşind-i darul preţios al familiei şi al sprijinului pe parcursul întregii vieţi.

Trebuie să continuăm să îndepărtăm obstacolele din calea adopţiei de câte ori putem, pentru ca iubirea şi grija viitorilor părinţi adoptivi să poată ajunge la copiii care aşteaptă să aibă şi ei o familie căreia să-i aparţină pentru totdeauna. În acest an, Luna Naţională a Adopţiei va fi dedicată angajamentului de a-i ajuta şi pe copiii mai mari să cunoască valoarea transfiguratoare şi permanenţa iubirii. Nu există copil prea vârstnic pentru a fi adoptat. O familie care ştie să ofere sprijin poate să le dea tinerilor o direcţie esenţială în viaţă în perioada în care se pregătesc să devină adulţi, ajutându-i să-şi atingă obiectivele educaţionale şi profesionale şi, în anumite cazuri, ferindu-i de riscul de a rămâne pe străzi sau a ajunge la închisoare. Nu ne depăşim niciodată nevoia de a avea o familie, iar copiii mai mari care sunt adoptaţi au şanse mai mari de a absolvi o şcoală şi de a da dovadă de stabilitate emoţionale decât cei care cresc la casa de copii şi nu au o familie a lor.

În această lună, să celebrăm darul adopţiei — un binemeritat act de iubire care le oferă tinerilor temelia necesară pentru a-şi împlini potenţialul şi a porni spre realizarea Visului American.

AŞADAR, ACUM, EU, DONALD J. TRUMP, Preşedintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorităţii cu care am fost învestit de Constituţie şi de legile Statelor Unite, proclam luna Noiembrie 2017 ca Lună Naţională a Adopţiei. Încurajez toţi americanii să onoreze această lună ajutând copiii care au nevoie de un cămin permanent să-şi asigure un viitor mai promiţător alături de o familie care să fie a lor pentru totdeauna, pentru a păşi în viaţa adultă beneficiind de iubirea pe care cu toţii o merităm.

CA MĂRTURIE, semnez cu mâna mea la treizeci şi una de zile ale lui Octombrie, în Anul Domnului două mii şaptesprezece, în al două sute patruzeci şi doilea an de la Independenţa Statelor Unite ale Americii.

DONALD J. TRUMP


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns