Preşedintele Maltei refuză să ratifice uniunile între persoane de acelaşi sex şi adopţia pentru cuplurile de acelaşi sex

Malta

de Hillary White, LifeSiteNews.com, 31 martie 2014

Preşedintele Maltei, George Abela, a făcut valuri după ce a refuzat, „din motive morale”, să ratifice o lege care ar fi permis legalizarea uniunilor civile homosexuale şi legiferarea adopţiei pentru cuplurile de acelaşi sex. Opoziţia l-a acuzat că duce o politică de dezbinare, relatează ziarul Times of Malta.

Însă pe 4 aprilie va depune jurământul noul preşedinte al Maltei, o femeie, Marie-Louise Coleiro Preca, fostul ministru al familiei şi solidarităţii sociale. Aceasta a declarat că nu are „nicio problemă” să ratifice legea, mai ales ca în Malta persoanelor de orientare homosexuală care trăiesc singure le este permisă deja adopţia de copii.

Cu toate că un editorialist de la Times of Malta l-a acuzat de laşitate pe preşedinte, foştii preşedinţi ai Maltei declară că ar fi făcut la fel în locul lui.

Deşi în schimbare, curentul prevalent în opinia publică malteză este cel opus ideii de „căsătorie gay”.

Sondajul realizat în 2012 de o agenţie de presă arăta că 60% din persoanele cu vârste între 18 şi 35 de ani sprijină „căsătoria persoanelor de acelaşi sex”, în timp ce persoanele de peste 55 de ani sprijină conceptul în proporţie de numai 23%. Per ansamblu, 41% dintre maltezi s-au pronunţat în favoarea legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex, iar 52% s-au pronunţat împotrivă. Într-un sondaj din 2006 numai 18% din populaţia Maltei susţinea conceptul de căsătorie între persoane de acelaşi sex.

Guvernul maltez şi-a arătat şi intenţia de a modifica programa şcolară, care prezintă familia naturală ca pe un ideal, ce acum le pare învechit politicienilor.

Societatea malteză se confruntă cu aceleaşi probleme demografice ca şi alte ţări din restul Europei:

Rata fertilităţii este de 1,54 copii per femeie, iar vârsta medie a femeilor malteze este de 42 de ani. 86% dintre ele folosesc contraceptive.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.