Preşedintele CCR, discurs exploziv împotriva homosexualităţii, chiar în ziua paradei homosexualilor

zegrean

Sâmbătă, 23 mai 2015, Preşedintele Curţii Constituţionale din România, Augustin Zegrean, a ţinut un discurs la Templul Evreiesc, pe tema celor 10 porunci biblice, informează Active News.

Zegrean, a fost invitat alături de alte personalităţi, începând cu preşedintele şi premierul României, să participe la dezbaterea ”Decalogul – fundament al justiţiei” organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România.

Vorbind despre cele 10 porunci, Augustin Zegrean a spus:

„Cele 10 porunci, decalogul, reprezintă prima mare încercare de codificare a legislaţiei omenirii.

În decursul vremii sigur că ele nu au fost respectate, cum nu sunt respectate nici în ziua de astăzi. „Cinsteşte pe mama ta şi pe tatăl tău, ca bine să-ţi fie”. Cine o fi tatăl tău, când fecundarea a fost făcută in vitro? Cine o fi mama ta, când ai fost purtat în pântece de o mamă surogat? Dar dacă tatăl tău este un bărbat şi mama ta este tot un bărbat? Dar dacă tatăl tău este o femeie şi mama ta tot o femeie? Greu de ales cinstirea.

Să nu fii desfrânat este cea de-a şaptea poruncă. În ziua de astăzi, statele se forţează să aleagă legi ale desfrânării, pentru că se vorbeşte despre legea prostituţiei. Sigur că se şi se practică. Dar când statele legiferează căsătoria între persoane de acelaşi sex, tocmai pentru a justifica libertatea de a-ţi alege orientarea sexuală, cum rămâne cu porunca aceasta?”.

Discursul a avut loc chiar în ziua în care la Bucureşti a avut loc parada homosexualilor, intitulat Marşul Diversităţii.

VIDEO:


Augustin ZEGREAN, seful CCR, despre DECALOG la… by medialert

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.