libertate de conștiințăMarxism culturalteoria genului

Președintele Braziliei va interzice ideologia de gen în școli

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro a anunțat că administrația sa pregătește măsuri legislative menite să interzică răspândirea ideologiei de gen în școlile primare publice. Bolsonaro a scris pe Twitter că i-a dat instrucțiuni ministrului educației șă elaboreze o lege pentru a proteja minorii de ideologia de gen care a cuprins mare parte din lume.

Camera Deputaților a scos deja tot conținutul care se referea la orientarea sexuală sau de gen din Planul Național de Școlarizare.

Măsura anunțată de Bolsonaro, care și-a început mandatul la 1 ianuarie 2019, este una din promisiunile acestuia din campania electorală, pe care noul președinte și-a asumat-o chiar în discursurile de la învestitură. Un sondaj din 2017 a arătat că 9 din 10 brazilieni se opun ideologiei de gen în școli. Prin poilitca sa de asanare a educației de îndoctrinarea LGBT, promovată de administrațiile socialist-progresiste, de stânga, și revenire la valorile creștine, Bolsonaro a creat un val de populism și sprijin din partea creștinilor conservatori, chiar și în rândul celor săraci. 

Sursă: lifesitenews.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button