avort

Președintele american Trump îi critică pe democrați privind avortul: „Poziția lor radicală asupra avortului este oribilă”

Avorturi din orice motiv până la naștere și uneori și după naștere. Avantaje finanțate de contribuabili. Fără reglementări clinice privind avortul sau consimțământul informat. Avorturi pentru copiii de 12 ani fără notificarea părinților. Este o poziție „oribilă” de susținut, a declarat președintele Donald Trump. Dar este poziția pe care o iau astăzi mulți politicieni democrați din America.

În timp ce mass-media se concentrează asupra legilor pro-viață care au fost aprobate în Louisiana, Georgia și Missouri, proiectele radicale de avort din statele Illinois, Vermont și Rhode Island au trecut în mare parte neobservate de presa națională. În cazul în care proiectul de legea din Illinois trece de Senatul de stat, reglementările pentru clinice de avort ar putea fi lăsate uitării. Societatea Thomas More a descris proiectul de lege drept „cea mai radicală legislație privind avortul care a fost introdusă vreodată în Illinois”. Aceasta ar crea un „drept fundamental” la avort și ar împiedica statul să intervină în vreun fel în uciderea copiilor nenăscuți . De asemenea, ar fi necesar ca fiecare plan de asigurare de sănătate să acopere costurile avorturilor la cerere, fără excepții create de obiecții religioase sau morale.

La nivel național, platforma Partidului Democrat susține avorturile fără restricții și avorturile finanțate de contribuabili. În acest an, liderii partidului au blocat în mod repetat un proiect de lege federal pentru protejarea nou-născuților de infanticid. Această poziție radicală nu are nicio legătură cu opiniile majorității alegătorilor cu privire la avort. Un nou sondaj Hill-HarrisX a constatat că 55% dintre alegători au declarat că nu cred că legile care interzic avorturile după șase săptămâni – când bătăile inimii unui copil nenăscut sunt detectabile – sunt prea restrictive. La inceputul acestui an, un sondaj al Universitatii Marist a constatat ca doar 13% dintre americani susțin legea din New York care legalizeaza avorturile pentru orice motiv până la naștere.

  • Rata de avort în Scoția atinge cel mai înalt nivel din ultimii zece ani

Numărul de avorturi efectuate în Scoția a atins cel mai înalt nivel din ultimul deceniu, arată statisticile oficiale. Datele publicate recent au scos la iveală tulburarea anormală a ratelor de avort si au confirmat că 13.286 de copii nenăscuți au fost avortați în 2018 – o creștere de 8,9% față de statisticile din 2017. Raportul realizat scoate la iveală faptul că aproximativ o treime din avorturi au fost efectuate la domiciliu, de către mame printr-o metodă de avort care permite femeilor să-și administreze singure medicamentul declanșator al avortului, misoprostol, fără supraveghere sau asistență medicală. Raportul expune, de asemenea, eșecul guvernului scoțian de a sprijini femeile din regiunile cele mai defavorizate din țară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Directorul de Comunicare și Campanii al Societății pentru protecția copiilor nenăscuți din Scoția, Michael Robinson a spus: „Femeile merită mai mult decât avortul și dreptul la viață trebuie să fie apărat pentru fiecare persoană. Ratele de avort pentru femeile din zonele cele mai defavorizate din Scoția rămân aproape de două ori mai mari decât cele din cele mai puțin defavorizate. Societatea promovează avortul ca o soluție rapidă și ușoară pentru femeile care se confruntă cu o sarcină nedorită, dar multe femei care au avortat vă vor spune că nu au deloc de ales, iar aceste cifre crescătoare reflectă această tragedie. Aceste femei merită sprijin și îngrijire pentru a fi ajutate pe perioada sarcinii, fără nicio constrângere”.

Sursă: lifesitenews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button