Premierul Suediei: „Toţi preoţii ar trebui să căsătorească pe toată lumea, inclusiv cuplurile de acelaşi sex”

gaycoupleas2_si

CBN News, 23 iunie 2017

Premierul Suediei a spus că niciunui preot din Biserica Suediei nu ar trebui să i se permită să refuze ceremonia de căsătorie religioasă pentru persoanele de acelaşi sex. În prezent, preoţii respectivi dispun de libertatea de conştiinţă şi pot refuza să conducă o ceremonie de „căsătorie” între persoane de acelaşi sex.

Stefan Löfven, care face parte din Partidul Social-Democrat, a declarat pentru Kyrkans Tidning, ziarul oficial al Bisericii Suediei:

Noi, social-democraţii, lucrăm pentru a ne asigura că toţi preoţii căsătoresc pe toată lumea, inclusiv cuplurile de acelaşi sex. Dacă eşti moaşă, fie trebuie să faci faci avorturi, sau trebuie să-ţi găseşti alăt profesie. Acelaşi lucru este valabil pentru preoţii care nu vor să ofere ceremonii de binecuvântare la nunta homosexualilor.

„Căsătoria” între persoane de acelaşi sex a fost legiferată în Suedia în 2009.

În ţări precum Olanda sau Suedia, care au legiferat partneriatele civile pentru persoane de acelaşi sex în anii 1980, respectiv 1990, şi apoi căsătoria pentru acestea, în anii 2000, doar 2-2,8% dintre persoanele homosexuale se căsătoresc.

, , ,

No comments yet.

Lasă un răspuns