Marxism cultural

Premierul desemnat și ONG-urile: Pentru unii mumă, pentru alții ciumă. Ludovic Orban ne arată cum începe „România normală”?

Mai multe știri de pe agențiile de presă au anunțat luni că premierul desemnat, Ludovic Orban, care este și președintele Partidului Național Liberal (PNL), a avut „întâlniri cu societatea civilă”. Nimeni însă, nicio agenție de presă, nu a menționat care au fost organizațiile non-guvernamentale cu care s-a consultat și nici modul de selectare a acestora, scrie ActiveNews.ro.

La întâlnire au fost chemate ONG-urile din zona mișcării #rezist, inclusiv faimosul protestatar în chiloți, Florin Bădiță și asociația pro-homosexualitate Accept.

Sursa citată mai informează că premierului desemnat i s-a sugerat să cheme și câteva ONG-uri reprezentative din zona conservatoare, printre care și ProDocens Media, susținători activi ai referendumului pentru familie și Asociația Părinților pentru Ora de Religie (APOR), susținători ai orei de religie în școli. Liderul liberal a transmis, însă, că întâlnirea cu ONG-urile nu va mai avea loc, urmând să se vadă doar cu reprezentanții patronatelor, sindicatelor, ai camerelor de comerț și cu rectorii marilor universități bucureștene. 

În realitate, însă, echipa formată din Ludovic Orban, Raluca Turcan și Florin Chitu a chemat la consultări doar ONG-urile #rezist și pro homosexualitate. Acestea au cerut adoptarea de urgență a parteneriatului civil și… condamnări penale pe spețe de „limbaj al urii” (hate speech)!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ludovic Orban a notat totul. Sursele ActiveNews au precizat că întâlnirea a fost organizată de către Tănase Stamule, un apropiat al președintelui liberal, și de Violeta Alexandru, fost Ministru al Muncii în Guvernul Cioloș și fost director al Institutului de Politici Publice (IPP), ong finanțat cu zeci de mii de euro de filantropul progresist George Soros.

Nici Tănase Stamule nu este străin de grupările progresiste: conform unei investigații a PS News, el a asigurat – prin intermediul fratelui său (director la Fundația Konrad Adenauer) – ascensiunea Marei Mareș la conducerea Tineretului Național Liberal. Mara Mareș a fost unul dintre politicienii care s-au exprimat deschis împotriva Referendumului pentru protejarea căsătoriei.

Conform PS News, în 2018 Stamule era asociat împreună cu fostul deputat PDL Costică Canacheu la societatea care administrează Asociația Comunitatea Armână din România (ACAR), o organizație care se ocupă cu promovarea teoriei grecești conform căreia aromânii nu ar fi români, ci o etnie aparte.

În aceste condiții, este clar de ce premierul desemnat nu a dorit să discute cu liderii cultelor recunoscute – care pot mobiliza 4 milioane de oameni, așa cum s-a văzut la Referendum – și a preferat să ia notițe de la asociații care nu au mai mult de câteva zeci de membri.

De fapt, chiar liderul de facto al PNL, președintele Klaus Iohannis a procedat astfel: la toate întâlnirile cu „societatea civilă”, a ales să se vadă numai cu reprezentanții ONG-urilor progresiste, unele fiind doar „grupuri informale”, dar a refuzat toate invitațiile din partea Coaliției pentru Familie.

Editorialistul Gabriel Popa a comentat astfel pe Facebook:

„ONG-urile seculariste, mai ales dacă acestea sunt ACCEPT & prietenii, reprezintă 0.5% din societate. Cultele religoase reprezintă marea majoritate a societății – în fapt, reprezintă aproape toată societatea, dacă ținem seama că în România mai puțin de 2 procente se declară atei.
Și tu chemi DOAR ACCEPT & prietenii; și nu chemi nici un reprezentant al cultelor religioase. Că asta se cheamă democrație. Și reprezentativitate.

Asta îmi amintește de CNCD, care voia anul trecut să poarte niște „negocieri” despre limitele care trebuie impuse libertății religioase în societate. Și a chemat la „negocieri” doar ACCEPT. CNCD, ăia care dau amenzi pe crime de gândire. Ca să impună limite libertății religioase, ei nu au considerat că e cazul să cheme la discuții nici măcar un reprezentant al cultelor religioase.

Oare se transformă PNL într-un nou CNCD? Sau doar asta este „lesa” în care se mișcă Ludovic Orban? Băieții cu ochi albaștri i-au desenat pătrățica, aici dansezi, discuți doar cu ăștia. Doar ACCEPT, „minoritățile secuale” și „progresiștii” sunt în România societate civilă, deși ei reprezintă numai 0.5% din populație. Iar „creștinul” Orban s-a conformat fără să comenteze. Și apoi și-a scos carnețelul și a început să ia notițe de la ACCEPT.”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button