Poziţie oficială: „Biserica Ortodoxă Română a subliniat importanţa vaccinării, fără a susţine obligativitatea acestei metode terapeutice”

Biserica Ortodoxă Română şi-a reafirmat de curând poziţia faţă de vaccinare într-un răspuns trimis la cererea unui credincios din judeţul Vaslui care a vrut să coopteze această instituţie în demersul câtorva ONG-uri locale care se opun obligativităţii vaccinării.

„Din încredinţarea Preafericitului Părinte Daniel”, Pr. Ionuţ Corduneanu, Vicar Administrativ Patriarhal, i-a trimis credinciosului vasluian un răspuns în care se arată că Biserica Ortodoxă Română nu poate intermedia relaţia cetăţenilor cu guvernul sau legiuitorii şi reafirmă poziţia acestei instituţii în legătură cu chestiunea vaccinării. Redăm mai jos câteva extrase. Documentul integral este prezentat la final în facsimil.

Biserica susţine programele publice de vaccinare care urmăresc scopuri terapeutice, însă este necesar să existe o informare precisă, detaliată şi transparentă cu privire la toate activităţile cuprinse în procesul de vaccinare şi să se stabilească responsabilităţile producătorilor şi ale autorităţilor publice pentru erorile medicale şi efectele secundare ale vaccinurilor, în cazul în care acestea apar”, se arată într-un răspuns al Patriarhiei Române trimis către un credincios care solicitase un punct de vedere în acest caz.

Biserica Ortodoxă Română a subliniat importanţa vaccinării, fără a susţine obligativitatea acestei metode terapeutice.

Biserica Ortodoxă Română şi-a exprimat de-a lungul timpului punctul de vedere şi în ceea ce priveşte implicaţiile bioetice ale utilizării vaccinurilor, valoarea sacră a vieţii umane încă de la concepţie, condamnarea practicilor abortive ca păcate grave şi faptul că „nimeni nu trebuie ucis pentru ca altcineva să trăiască”, poziţie publică ce se regăseşte şi pe pagina de internet a Patriarhiei Române, în secţiunea „Bioetica”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.


Acest articol se bazează pe opiniile surselor citate. Informațiile de aici nu reprezintă sfaturi medicale și nu sunt prezentate cu scopul de a înlocui relația directă a cititorilor cu medicul lor sau cu un profesionist acreditat în domeniul sănătății. Stiripentruviata.ro se pronunță în favoarea respectării drepturilor constituționale și a drepturilor pacientului de a alege liber, după consultarea medicului, tratamentul și profilaxia pentru sine și pentru copiii săi.

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.