avort

Poveștile mamelor care au suferit avort spontan i-au determinat pe mulți să devină pro-viață în 2017

Tehnologia modernă și știința medicală au dovedit în mod repetat că un copil nenăscut nu este doar un „mănunchi de celule” sau „o potențială viață”. Dar poate cu mai mult impact decât știința sunt poveștile adevărate relatate de către femei care au suferit un avort spontan. Realitatea vie a umanității copilului nenăscut iese puternic în evidenţă în primul rând atunci când femeile trec prin experienţa tragică a unui avort spontan.

Societatea noastră refuză să numească „copil” un bebeluş nenăscut atunci când este vorba despre avort, dar atunci când o femeie suferă un avort spontan este indiscutabil faptul că a pierdut un „copil”. Și totuși, copiii din aceste două situații diferite nu sunt de fapt două tipuri diferite de ființe umane! Un copil de opt săptămâni, care este avortat la cerere, este la același nivel de dezvoltare și are aceeași umanitate ca un copil de opt săptămâni, care este avortat spontan. De aceea, femeile care împărtășesc cu curaj poveștile lor pot salva vieți și pot schimba inimile cu privire la avort, deoarece evidențiază umanitatea copiilor în diferite etape de dezvoltare.

În 2017, mai multe povesti despre avort spontan au schimbat opinia generală și au convins oamenii de realitatea vieții copiilor în uter.

MELISSA RAUCH – Big Bang Theory

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A fi celebru înseamnă a atrage atenția. În timp ce, uneori, se pune accent pe lucrurile mărunte, vocea unei celebrități care spune un adevăr poate schimba direcția de acțiune a unei persoane. Acesta este cazul starului de cinema Melissa Rauch, din faimosul serial Big Bang Theory. Rauch a născut luna aceasta un copil, Sadie, dar micuța este al doilea copil al Melissei. Rauch a pierdut primul ei copil după ce a suferit un avort spontan. Atunci a avut tăria și curajul necesare și a publicat povestea în revista Glamour. Rauch a scris:

,,Pierderea sarcinii a fost una dintre durerile cele mai profunde pe care le-am simțit vreodată. O simt ca pe o depresie care a pornit în mine precum o undă de șoc și mocnește încă în mine. Imaginea copilașului nostru pe monitorul cu ultrasunete – fără să miște, fără nicio bătaie de inimă, după ce văzusem că aceeași inimă bătea sănătoasă cu două săptămâni în urmă – această imagine m-a orbit și mă bântuie până în ziua de azi. Am așteptat să treacă tristețea aceasta… dar nu s-a întâmplat așa.  Durerea rămâne. Gândurile persistă, la fel și data la care trebuia să se nască, toate atârnă ca un nor greu. O zi care trebuia să însemne numai emoție și bucurie a rămas acum doar tragica amintire a unui vis zdrobit.”

 

Site-ul Live Action News scria despre acest eveniment:

„Doar pentru că părea fericită și distribuia postări în care arăta bucuroasă, nu însemna că Rauch a trecut peste problema avortului spontan. În timp ce viața continua, ea spune că „durerea mocnea mereu în mine”.

Din moment ce avortul spontan este un subiect despre care mulți oameni se simt incomod să discute, Rauch a petrecut mult timp spunându-și că trebuie să depășească asta. Și-a dat seama că din moment ce nimeni nu vorbește despre acest subiect, nu există într-adevăr o modalitate prestabilită de a face față. „Nu mergi la o înmormântare sau nu îți iei timp liber de la locul de muncă pentru a plânge, dar asta nu schimbă faptul că ceva prețios s-a dus în mod neașteptat din viața ta”, a explicat actrița.

Contrastul dintre povestea lui Rauch și cea a unor celebrități care spun cum au ales de bună voie să ia viața copiilor lor nenăscuți a ajutat multe femei să vadă că există pasiune, emoție, și, mai presus de toate, viață când vine vorba despre copilul nenăscut. Nu contează ce s-ar putea spune de către alte celebrități de la Hollywood, pierderea sarcinii este și rămâne cea mai dureroasă dintre toate suferințele, pentru că în fiecare avort spontan – și fiecare avort – se pierde un copil.

SHAWN JOHNSON EAST – Campioană olimpică la gimnastică artistică


Durerea pe care o resimte o femeie atunci când suferă un avort spontan este una pe care fosta gimnastă Shawn Johnson din păcate o cunoaște. Ea și soțul ei, Andrew, au postat povestea lor despre la pierderea suferită într-un videoclip YouTube în luna octombrie.

Live Action a prezentat acest eveniment:

„La începutul videoclipului Shawn, emoționată, împărtășește temerile și entuziasmul ei, când mai multe teste de sarcina îi confirmă că este însărcinată. Mai târziu, videoclipul îl arată pe soțul ei, Andrew, care spune că Shawn l-a rugat să vină acasă imediat, pentru că are o surpriză pentru el.  Cei doi se afla în orașe diferite. El spune că se așteaptă ca ea să fie gravidă și trece prin toate emoțiile, adăugând: „Pentru viitorul meu copil: dacă ești pe drum, te iubesc. Nu am nici o idee cine ești, ce ești, sau ce vei fi, dar abia aștept să te cunosc. Serios…. Voi încerca să fiu cel mai bun tată… .”

Când ajunge acasă, Shawn îi dă lui Andrew un pachet, și deschizându-l, acesta zâmbește. Mai târziu aflăm că ea i-a dat o pereche de papucei pentru copii, firma Converse, pentru a anunța vestea fericită. Din păcate, aproape imediat după scena de bucurie, aflăm că Shawn începe să aibă crampe severe și sângerări. După un apel telefonic, ea și Andrew stabilesc o vizită la  medic, unde Shawn face o ecografie și află că a suferit un avort spontan. Doctorul îi spune că, mai presus de toate, nu trebuie să se învinovățească pentru pierderea suferită.

Curajosul cuplu a postat această poveste și pe paginile lor de Instagram, unde Shawn a scris despre întâmplare:

,,<<sarcina + frângere de inimă>>. Noul video este pe pagina noastră de YouTube. Linkul este atașat în descrierea de mai sus. Să filmăm această poveste a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată, dar am simțit că este o poveste care trebuia împărtășită, deoarece foarte multă lume trece prin asta. @andrewdeast Te iubesc mai mult decât orice în această lume și știu că într-o zi o să fii  cel mai bun tată din lume. Îți mulțumesc că în toate aceste moment grele ai fost sprijinul meu.”

Contrastul dintre bucuria puternică și durerea resimțită se materializează printr-un mesaj clar către cei care îl văd și fani: un copil, o ființă umană, a murit. A alege în mod deliberat moartea copilului apelând la avort devine un lucru de neînțeles, inimaginabil.

MARQUISE GOODWIN – jucătorul echipei San Francisco

Marquise Goodwin a postat pe Instagram, cu mult curaj si amărăciune, o întâmplare tristă pe care a trăit-o împreună cu soția sa, Morgan. Aceasta a intrat prematur în travaliu. Micuțul băiețel nu a supraviețuit.

Live Action News a publicat în luna noiembrie povestea micuțului nenăscut. În postarea lui Goodwin de pe Instagram, acesta scrie: ,,Vreau să mulțumesc celor care s-au rugat pentru noi @morganakamomo și pentru reușita acestei sarcini. Din păcate, din cauza unor complicații, l-am pierdut pe băiețelul nostru, și am fost nevoiți să îl naștem prematur în cursul acestei dimineți, în jurul orei 04:00. Deși suntem profund răniți, îi sunt recunoscător lui Dumnezeu pentru experiență și pentru faptul că m-a binecuvântat cu o soție atât de curajoasă ca Morgan. Durerea (fizică și mentală) pe care a resimțit-o este de neimaginat. Rugați-vă pentru familia Goodwin.”

 

Postarea a primit aproape 200.000 de aprecieri.

De Ziua Recunoștinței, soția lui Goodwin a postat o imagine similară celei publicate de soțul ei după tragicul eveniment:

 

,,Sunt atât de recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că m-a binecuvântat cu tine, @marquisegoodwin, astfel încât să putem face față împreună acestei furtuni. La mulți ani de Ziua Recunoștinței, nouă TREI.”

NU DOAR VEDETELE TREC PRIN ASTFEL DE ÎNTÂMPLĂRI

Atenția pe care celebritățile o dau vieții intrauterine subliniază realitatea copilului nenăscut, dar în fiecare zi există sute de femei care își pierd copiii prin avorturi spontane. Sunt la fel de – dacă nu mult mai – curajoase atunci când îndrăznesc să povestească despre povestea copiilor lor nenăscuți.

JAELYN BARNES și micuțul Nielson (11 săptămâni)

Acest lucru l-a făcut și Jaelyn Barnes, când și-a pierdut prin avort spontan al cincilea copil, la sfârșitul primului trimestru.

Live Action relatează despre durerea pe care ea, soțul ei Garth și cei patru copii au resimțit-o:

Jaelyn și soțul ei au aflat că bebelușul lor a murit, dar corpul ei nu a început imediat procesul natural de eliminare a embrionului. La scurt timp totuși a început să elimine cheaguri, precum și trupul fiului ei, și a fost nevoită sufere o procedură de dilatație si chiuretaj din cauza pierderii abundente de sânge.

Ea relatează depsre acest eveniment: „M-am rugat și tot rugat să văd trupușorul micuțului meu. Și din fericire l-am eliminat chiar când am ajuns la spital. Medicul l-a scos cu grijă și l-a pus într-o ceașcă pentru noi. Era absolut perfect. Un copil adevărat, în miniatură. Nu avea nicio anomalie fizică. Un mic nas perfect, urechi și față. 10 degete la mânuțe și 10 degete și la piciorușe.” Jaelyn a postat cu curaj acea imagine pe pagina ei de Facebook.

„E incredibil cât de mult ne-a schimbat această experiență viața. Cum cineva atât de mic are un asemenea impact asupra vieții noastre… După ce l-am văzut, am simțit nevoia puternică de a-l împărtăși cu ceilalți. O poză cu el. Cu trupușorul lui perfect, la 11 săptămâni.”Aceasta este fotografia pe care a distribuit-o Jaelyn cu micuțul Nielson, la 11 săptămâni:

 

Jaelyn a declarat pentru Live Action News că a ales să împărtășească povestea ei pe rețelele de socializare „pentru că, deși am fost întotdeauna pro-viață, nu știam că un copil este atât de dezvoltat, atât de devreme. Oamenii spun că este doar un mănunchi de celule. Ceea ce în mod evident nu este! … Mi-aș dori să existe mult mai multe fotografii de acest gen pe internet. Acest lucru ar ajuta cu siguranță pe oamenii să vadă că acești bebeluși chiar sunt într-adevăr… bebeluși!”

Alegerea ei de a posta fotografia și povestea a schimbat mentalități.

Jaelyn spune că a primit ,,atâtea mesaje pozitive” de la diferite persoane de pe rețelele de socializare, adăugând și faptul că unii s-au convertit la o atitudine pro-viață datorită fotografiei lui Nielson: „Mulți dintre cei care m-au încurajat erau deja pro-viață, spunând că nu știau că un copil este dezvoltat atât de devreme. Dar am primit, de asemenea, un mesaj de la cineva, spunând că, datorită acestei postări, ea și soțul ei au devenit pro-viață. Ea fusese întotdeauna pro-alegere și de părerea că femeile au dreptul să aleagă ce fac atunci când vine vorba de corpul lor. Nu credea că un copilul este atât de dezvoltat la o vârsta așa fragedă. Dar imaginea lui Nielson i-a arătat că aceste este într-adevăr un copil. O mică ființă perfectă. Cu ochi și urechi, nas și o guriță perfectă, cu 10 degete și la mâini și la picioare.

Ea chiar m-a întrebat dacă ar putea salva acea poză cu Nielson pe telefonul ei, pentru a o avea la îndemână de fiecare dată când cineva ar spune că un copil este doar un „mănunchi de celule”. Mesajul ei a fost unul din cele mai deosebite mesaje pe care le-am primit vreodată. M-am gândit apoi … cum ar fi daca am răspândi fotografia aceasta și mai mult? Ar ajunge la mai mulți oameni!” Povestea lui Jaelyn a ajuns, într-adevăr, la mulți oameni, iar parte din aceștia sunt acum pro-viață datorită ei.

BRITINEY WHETSTINE și băiețelul ei de 10 săptămâni, născut cu gura deschisă.

Există puține povești la fel de impresionante în 2017 ca cea a unui copilaș nenăscut de 10 săptămâni, care, după ce a fost eliminat prin avort spontan, a încercat să trăiască și să respire. Totul a decurs normal în timpul sarcinii lui Britiney Whetstine până când aceasta a început să aibă senzația de crampe dureroase la scurt timp după o ecografie. I s-a spus că probabil sunt „spamse ale vezicii urinare” și a fost trimisă acasă pentru repaus la pat. Nu după mult timp însă „au început  niște crampe chinuitoare, urmat de un șuvoi de sânge.”

Și-a dat atunci seama că i s-a rupt apa. S-a dus la baie să se curețe pentru a merge apoi la camera de urgență. Chiar înainte de a se așeza pe toaletă, a simțit nevoia puternică de a împinge. Oricât de mult a încercat să evite acest lucru, corpul ei a acționat singur și a început să împingă. În acele moment se simțea cu adevărat neajutorată.

 

Neputința i s-a transformat în disperare atunci când a văzut că îl elimină și îl prinde în mâinile ei pe micul Hayden Ray Whetstine, la ora 6:05 dimineața. „A început să miște și să deschidă gura pentru a încerca să respire“, a spus Britiney. „Am privit cu disperare cum inima sa încetează să mai bată. În acel moment am țipat atât de tare încât vecinii mei au venit să vadă ce se întâmplase. Soțul și soacra mea au intrat repede la mine. Am început toți trei să plângem.”

Ce poate fi mai tragic decât imaginea unui copil mic care încearcă să respire pentru ultima oară  înainte de a muri?

Suzu M. a adăugat un comentariu la această poveste: „Înțeleg. Eu am pierdut sarcina la 9 săptămâni. Am fost uimită să văd cât de dezvoltat este un copil așa de mic (2-3 cm dimensiune). A fost un moment foarte trist, dar în același timp am avut oportunitatea de a vedea Adevărul! Toate cele bune acestei familii!“

La postarea distribuita pe facebook de către președintele Live Action, Lila Rose, a adăugat și Jessie Nichole un comentariu: ,,Copiii mei au dat un pupic imaginii din articol. Fiul meu în vârstă de 3 ani a văzut imaginea și m-a întrebat: <<Mama, a murit bebele?>> Copiii înțeleg ceea ce adulții refuză să vadă uneori.”

Cum am putea să ne uităm la acești copii – care au fost ființe umane, vii – și să spunem că ei și alții la fel de mici ca ei sunt doar un mănunchi de celule și potențiale vieți? Fiecare dintre acești părinți știe că a pierdut un copil și nu doar ,,o aglomerare de celule”. Fiecare din ei plânge deoarece știe că s-a pierdut o viață.

Știm astăzi că bebelușii se dezvoltă intrauterin cu mult înainte ca noi să ne închipuim acest lucru și că dezvoltarea lor rapidă începe chiar înainte ca femeile să știe că sunt gravide. Din momentul concepției, dezvoltarea umană este extrem de rapidă și absolut incredibilă. Și, după cum un nou studiu științific arată, copiii pot simți durerea și au structuri asemănătoare nervilor încă din primul trimestru de sarcină.

La aproape 45 de ani de la decizia de înlăturare a protecției vieții copiilor nenăscuți, Roe v. Wade, care prevedea dreptul avortului la cerere, poveștile mamelor, copiilor lor și cele înfățișând avorturi suferite spontan continuă indubitabil să certifice faptul că există viață intrauterină. Iar această viață este o ființă umană, care are dreptul de a fi protejată.

Adaptarea: AlexandraNadane.ro
După Susan Michelle-Hanson, „How women’s stories of miscarriage made people pro-life in 2017”, Live Action News


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button