familieviaţa de familie

Povești din New York: „Dl. Petrowski, eroul meu. Mi-a dat un cămin să-mi cresc copiii”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cel mai mare eroism este să faci binele iar și iar, acordând șansă după șansă celor care au cea mai mare nevoie de ea. Aceasta a făcut proprietarul unui apartament din orașul american New York, povestește o femeie pe pagina de Facebook Humans of New York. Povestea ei, spusă chiar de ea, urmează mai jos.

„Nimeni nu ne-a dat o șansă. Abia trecuserăm de pragul de 20 de ani. Aveam doi copii mici. Munceam amândoi, dar abia fîceam față de la o lună la alta. Locuiam într-un apartament social cu mama soacră, dar copii creșteau și aveam nevoie de casa noastră.

Însă toți proprietarii voiau să ne vadă extrasul de cont. nu aveam economii. Nici măcar cont în bancă nu aveam. Într-o zi, mergând pe stradă, am văzut un administrator care recondiționa un apartament gol. I-am spus că vreau să vorbesc direct cu proprietarul, fără intermediari. Presupun că i-a plăcut aura mea, fiindcă mi-a dat un nume: Ronald Petrowski.

L-am sunat pe dl. Petrowski și i-am spus totul despre noi. I-am spus că aveam nevoie de o șansă. A fost de acord să se vadă cu mine și cu soțul meu la Pizzeria lui Lenny. Ne-a cumpărat câte o plăcintă și ne-a ascultat povestea. Și el crescuse sărac, așa că înțelegea lupta noastră. Și ne-a dat o șansă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Stăm în apartamentul lui de 35 de ani, și suntem cu plata la zi până la ultimul bănuț. Am trecut și prin vremuri grele. La un moment dat, îi datoram chiria pe un an. Dar a fost extraordinar de amabil. Niciodată nu ne-a trimis notificare de evacuare.

De fiecare dată când venea să-i plătim chiria, se așeza la masa din bucătărie, sorbea dintr-o ceașcă de cafea și asculta situația noastră. Dl. Petrowski este eroul meu. Cu câțiva ani în urmă, a vândut clădirea, dar am păstrat legătura. Acest om mi-a dat un cămin să-mi cresc copiii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button