Portugalia respinge la limită legea privind adopţiile realizate de cuplurile homosexuale

 portugalia

de Hilary White, LifeSiteNews, Portugalia, 21 Martie 2014

Un proiect de lege ce propunea legalizarea adopţiilor de către cupluri homosexuale a fost respins vineri în Parlamentul Portugaliei, cu o majoritate restrânsă. Proiectul de lege ar fi permis unuia dintre partenerii unui cuplu de persoane de acelaşi sex să adopte copilul celuilalt.

În 2012, Guvernul a promis un proiect de lege privind “co-parenting-ul”, proiect ce stipula faptul că “atunci când două persoane de acelaşi sex sunt căsătorite sau într-o relaţie de concubinaj, iar unul dintre ei are responsabilităţi parentale asupra unui minor, prin relaţii de sânge sau prin adopţie, partenerul acestuia poate adopta minorul”.

Proiectul a fost respins de o coaliţie de centru-dreapta, cu o majoritate de 112 la 107 voturi, cu 4 absenţe. Acelaşi proiect fusese acceptat la prima depunere, în mai 2013, fiind însă aspru criticat de către Biserică. În acelaşi timp, un proiect ce propunea adopţia de către ambii parteneri a fost respins cu 104 la 77 de voturi.

În acest moment, în Portugalia, penoanele homosexuale pot adopta copii, dar proiectul de lege privind căsătoriile între persoane de acelaşi sex interzice în mod specific adopţiile în cazul cuplurilor homosexuale.

În acelaşi timp, Curtea Constituţională Portugheză a respins la 14 martie o propunere a Parlamentului privind organizarea unui referendum privind modificarea legii, pentru a permite partenerilor de acelaşi sex să adopte copii. Curtea a decis că întrebările propuse sunt ambigue şi insuficient înţelese de către electorat pentru a asigura un rezultat cinstit.

Traducere: Miruna Ionescu

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , , ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.