prostitutietrafic de persoane

Polițist din Germania, țară unde PROSTITUȚIA e LEGALĂ din 2002: 90% din femei sunt FORȚATE să se prostitueze

Un articol util în contextul recentelor declarații ale președintelui Traian Băsescu, care a propus legalizarea prostituției.


Viața de zi cu zi a prostituatelor din Germania este în mare parte controlată de criminalitatea organizată. Este concluzia unui documentar șocant, cu titlul “Bordelul Germania“ (“Bordell Deutschland”), în care apar multe românce, ca Lea, care a lucrat ca o prostituată aproape peste tot în Germania. Sau Denisa, care a reușit să se elibereze și acum participă la programe de educație contra prostituției în zonele sărace ale României.

Câte prostituate sunt în Germania? Estimările variază de la 400.000 la peste un milion. Potrivit Biroului Federal de Statistică, zilnic aproximativ 1,2 milioane de bărbați germani folosesc servicii sexuale. Potrivit confederației sindicale Ver.di (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft), cifra de afaceri a sectorului este de circa 14,5 miliarde de euro anual, cu taxe plătite fiscului german de 2 miliarde de euro anual. La Berlin sunt 500 de bordeluri, iar în mica regiune Saarland la granița cu Franța, 270. Prețurile scăzute atrag clienți din străinătate în Germania, chiar și din America. Piața este înfloritoare, există agenții care oferă excursii organizate legate de turism sexual. Mai mult de două treimi din femeile implicate în prostituție în Germania provin din străinătate, în special România și Bulgaria.

Industria sexului a devenit legală în 2002, prin legea aprobată de guvernul cancelarului Gerhard Schröder. Legalizare? De fapt în domeniul prostituției este vorba de trafic de persoane, proxenetism și prostituție forțată, scria în 2017 Ziarulromanesc.de.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Realizatorul filmului a vorbit cu prostituate, ofițeri de poliție, asistenți sociali, politicieni și psihologi. A intervievat celebrități din această lume, cum ar fi Cleo din Berlin, care – în mod voluntar, așa cum a subliniat – a participat la o scenă de sex cu 30 de bărbați.

Sandra Norak, care a lucrat ani de zile ca prostituată și apoi a ieșit din această lume brutală, spune: “Nu este un loc de muncă, este doar violență, ceea ce trăiești … și am avut 400/500 de bărbați în patru săptămâni”. Acum femeia de 27 de ani a studiat dreptul și se angajează la abolirea prostituției. “În fiecare club în care am fost, am văzut trafic de persoane, femei bătute…”, spune ea.

Confirmă aceasta și românca Denisa, care ani de zile a fost forțată să se prostitueze în Germania. Ea știe totul despre această lume. „90 la suta au un proxenet“, spune ea, și din experiența personală povestește: „Bărbații sunt foarte sensibili la minore. Sunt atât de mulți pedofili…” Potrivit experților de poliție, nouă din zece femei sunt forțate la prostituție.

Expertul în traume psihologice Ingeborg Kraus compară profesia de prostituată cu cea a soldaților, iar experiențele lor cu cele ale victimelor torturii. Aproape 70% dintre femei suferă de simptome de tulburare post-traumatică: “Această ocupație este mai periculoasă decât a merge la război”. Rata mortalității printre prostituate este de 40 de ori mai mare decât media pentru populație, potrivit documentarului. Riscul simplu de a fi ucisă este de peste 18 ori mai mare decât cel al altor femei, indiferent dacă sunt prostituate voluntare sau forțate.

Dar acum serviciile de escortă și bordelurile în Germania sunt mai populare ca niciodata. Se face reclamă la oferte: „20 de euro pentru 20 de minute de sex – ofertă la Discountpuff“.

Potrivit Biroului Federal al Poliției Criminale, o prostituată aduce proxenetului până la 100 000 de euro pe an – iar statul câștigă multe venituri fiscale. Piața este competitivă, există tot mai multe femei tinere.

Clienții se distrează, torturând aceste femei, este concluzia filmului.

Fost europarlamentar despre legalizarea prostituției în Olanda: Sacrificarea drepturilor unei majorități a femeilor violate și abuzate pentru o minoritate care se prostituează voluntar



Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button