Pilula contraceptivă ucide femeile (5)

foto

Sursă: The Pill Kills

Mai jos aveţi câteva întrebări şi răspunsuri despre contraceptive.

Cum ucide pilula contraceptivă femeile?

Pilula contraceptivă şi alte produse contraceptive au o listă întreagă de efecte secundare periculoase. Pilula poate cauza formarea trombozei venoase adânci, adică un cheag de sânge în vene. Cheagul de sânge poate bloca sângele care circulă la inimă sau creier ceea ce ar duce la atac de cord, atac cerebral sau moarte. Cheagul ar putea ajunge în plămâni de unde ar putea rezulta un embolism pulmonar sau moartea. Femeile au murit ca urmare directă a utilizării pilulei contraceptive.

În câte alte feluri ucide pilula femeile?

În 2005, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a situat contraceptivele orale combinate în Grupa 1 cancerigena. Grupa 1 înseamnă că duce în mod sigur la formarea cancerului la oameni. Deşi este adevărat mitul conform căruia pilula ajuta la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer, nu a spus nimeni că măreşte riscul de cancer la sân, cervical şi al ficatului.

Pilula a ucis femei în anii 1950. Dar nu este mai sigură acum?

În 1956 au început studiile clinice la scară mare cu scopul precis de a afla posibilele efecte secundare ale pilulei. Aceste studii au fost conduse în aşa fel încât pilula să obţină aprobarea Administraţiei de Alimente şi Medicamente a Satelor Unite. Doctorul Gregory Pincus, un biolog care a lucrat îndeaproape cu Margaret Sager, fondatoarea organizaţiei Natalitate Controlată, a ales Puerto Rico ca locaţie pentru derularea studiilor pentru că oferea o mare de sărăcie, de femei needucate care puteau fi uşor monitorizate. Aceste femei au fost folosite pe post de şoareci de laborator. De fapt, doctorul local responsabil pentru studiu i-a spus lui Pincus că pilula cauzează “prea multe efecte secundare pentru a fi acceptabile.” Cu toate acestea, Pincus şi colaboratorul său principal, doctorul John Rock, au respins concluziile şi nu au cercetat efectele secundare sau cauzele principale ale acestor efecte secundare. În plus, nu au investigat cauzele ce au dus la decesul câtorva femei în timpul acestor studii.

Oricine susţine că pilula contraceptivă este neprimejdioasa ar trebui să-i spună şi unei tinere pe nume Jennifer Gray. În 2008, în Miami, meteorologul Jennifer Gray avea 25 de ani când un cheag de sânge aproape i-a curmat viaţa. Doctorii i-au spus că ar fi putut muri în câteva ore dacă nu ar fi fost atât de insistenta pentru a afla ce este în neregulă. Avea embolism pulmonar în ambii plămâni declanşat de pilulă contraceptivă. Pilula nu este sigură.

Pilula chiar îmi pune SĂNĂTATEA în pericol? Sunt sănătoasă!

Chiar şi femeile de 20 de ani, sănătoase şi adolescente au murit din cauza pilulei şi a altor produse contraceptive. Aceste produse nu sunt sigure pentru sănătate. Pot duce la diferite boli cardiovasculare, cancer cât şi la infertilitate, complicaţii la naştere, boala pelvina inflamatorie, sarcină extrauterină, micşorarea uterului, creşterea în greutate şi multe altele. 1 2

Ce fac dacă trebuie să iau pilula din motive medicale?

R: Fiindcă fiecare femeie este diferită, ar trebui să vorbeşti cu doctorul tău pentru a găsi o alternativă mai sigură. Dacă doctorul tău nu găseşte altă soluţie, atunci contactează Institutul Papa Paul VI la 402-390-6600 sau vizitează site-ul pentru mai multe informaţii www.popepaulvi.com. O să găseşti profesionişti cu experienţă care te pot ajuta să găseşti adevărată sursă şi tratamentul adecvat pentru situaţia ta medicală sau îţi pot da o trimitere către un medic specializat cât mai aproape de tine.

De ce nu suntem mai bine informaţi despre pericolele folosirii pilulei?

Este o întrebare foarte bună. Şi noi am vrea să ştim asta! Adevărul este că sunt milioane de dolari investiţi în contraceptive. Institutul Natalitate Controlată are contracte bănoase cu firmele ce produc contraceptive pentru a vinde aceste produse periculoase în cele 749 de sedii ale sale. Natalitate Controlată poate astfel să facă profit din vânzări.

Dacă femeile mor şi altele se îmbolnăvesc, victimele sau familiile victimelor nu intentează procese judecătoreşti?

Ba da. În 2008, firma Johnson and Johnson a fost obligată să scoată de pe piaţa plasturele contraceptiv Ortho Evra din cauza numărului mare de femei care au avut de suferit ca urmare a formării de cheaguri de sânge, a crizelor cardiace, a atacurilor cerebrale sau care chiar au decedat. Johnson and Johnson a cheltuit cel puţin 68.7 MILIOANE de dolari ca să ajungă la o înţelegere în cazul sutelor de procese. În 2012, Bayer AG a plătit cel puţin 100 de milioane de dolari pentru a ajunge la o înţelegere în aproape 500 de procese de vătămare şi deces conectate cu consumul de produse contraceptive din linia Yasmin.

 Notă:

1. Bogomir M.Kuhar, PharmD, FASCP, Infant Homicides through Contraceptives, 5th ed. (Bardstown, KY: Eternal Life, 2003).

2. John Wilks, A Consumer’s Guide to the Pill and Other Drugs, 3rd ed. (Mandaluyong, Philippines: National Book Store, Inc., 2000).

Traducere: Adriana Serediuc

foto: http://www.freedigitalphotos.net

Citeşte şi:
Ar putea contraceptiţia să provoace infirmităţi sau să ucidă?
Pilula contraceptivă ucide femeile (4)
Pilula contraceptivă ucide femei (3)
Violenţa şi pilula contraceptivă
Pilula contraceptivă ucide femeile (2)
Pilula contraceptivă ucide femei (1)

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viaţă din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieţi pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.