Marxism culturalreligie

Paul Bașotă: Trenurile din Germania, nesigure. Atentate cu mesaje islamiste

În Germania

Pe 11.04.2019, au fost trase focuri de armă asupra unui tren ICE pe ruta Berlin – Saarbrücken. Au fost sparte geamuri și au pocnit uși și pereți. Poliția spune că au fost folosite arme cu aer comprimat și presupune mai mulți făptași. Nu au fost victime datorită geamurilor duble.

Pe 14.04.2019, necunoscuți au atîrnat capace de canalizare de un pod, deasupra șinelor de cale ferată, în Bad Berleburg/NRW. Capacele au trecut prin locomotiva unui tren. Mecanicul s-a ferit la timp. Capacele fuseseră furate dintr-o localitate alăturată.

În octombrie 2018, pe rute din Bavaria și Berlin au fost întinse cabluri de oțel, iar pe șine plasate bucăți de lemn întărite cu metal, pentru a produce deraierea. Trenuri ICE au trecut peste obstacole fără a deraia, suferind doar stricăciuni ușoare. În ambele cazuri au fost găsite în vecinătate inscripții în arabă cu referire la IS. În martie 2019 a fost arestat un irakian care a recunoscut cele două fapte, dar neagă motivul terorist.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Paul Bașotă/Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button