religievalorile familiei

Patriarhul Georgiei botează 777 de copii la a 58-a liturghie baptismală oficiată pentru copii din familii numeroase

Preafericitul Părinte Ilia al II-lea, Patriarhul Georgiei, are obiceiul de a boteza personal fiecare copil născut după primii doi copii în familiile georgiene. În acest scop, organizează ceremonii de botez în masă pentru sute de copii cărora le devine și naș. Pe 6 mai 2019, patriarhul a participat la a 58-a slujbă de botez în masă, de data aceasta pentru 777 copii.

Numărul total de copii botezați de Patriarhul Ilia a ajuns astfel la aproape 39.000 în ultimii 11 ani. Prima slujbă de botez în masă a ținut-o în ianuarie 2008, iar de atunci ține slujbe similare de patru ori pe ani, la praznicele mari.

Patriarhul Georgiei și-a propus să încurajeze în acest fel demografia în Georgia, țară care a făcut parte din Uniunea Sovietică și a fost profund afectată de cultura avortului.

Populația actuală a Georgiei este de 3,7 milioane de locuitori, iar estimările ONU/UNFPA preconizează scăderea la 2.9 milioane până în 2050.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: OrthoChristian.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button