Marşul pentru Viaţă

Patriarhul despre Marșul pentru viață: Naștem copii nu doar pentru viața de aici, ci și pentru viața veșnică

de Redacția Stiripentruviata.ro

Nașterea de prunci este binecuvântare dată umanității de la început („Creșteți și vă înmulțiți…” – Facerea 1, 28), nu doar pentru a stăpâni pământul, ci și pentru a trăi veșnic în iubirea lui Dumnezeu, a spus Patriarhul Daniel la sărbătoarea Bunei Vestiri. Preafericirea Sa a vorbit despre darul vieții ca o chemare la viață veșnică în Împărăția lui Dumnezeu și i-a menționat pe tinerii care organizează anual Marșul pentru viață în preajma sărbătorii Bunei Vestiri.

„Darul acesta al Pruncului Iisus este darul vieţii, pentru că Mântuitorul Iisus Hristos este dătătorul vieţii veşnice”, a subliniat Părintele Patriarh Daniel.

„Istoria Bisericii arată că pruncii care s-au născut, au fost crescuţi de părinţii lor şi educaţi în credinţă, vor deveni nu numai cetăţeni ai patriei pământeşti, ci şi cetăţeni ai Împărăţiei lui Dumnezeu”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Preafericirea Sa  a dat drept exemplu familia Sf. Vasile cel Mare și familia Sf. Grigorie Palama, care au dat numeroși sfinți, adică „cetățeni ai Împărăției Preasfintei Treimi”.

Astfel, „darul acesta al naşterii de prunci este şi un dar al naşterii de fiinţe care vor trăi veşnic în iubirea Preasfintei Treimi”, a mai explicat Părintele Patriarh.

„Nu e vorba doar de o dimensiune biologică și de o cetățenie trecătoare, pământească, ci este o binecuvântare dată umanității pentru a trăi veșnic în iubirea lui Dumnezeu după Învierea de obște, a tuturor oamenilor care au trăit în istorie”, a explicat Preafericirea Sa.

„De aceea, în ultimul timp, tinerii credincioși din Biserica noastră organizează în fiecare an, în preajma Sărbătorii Bunei Vestiri, procesiunea numită Marşul pentru viaţă, în cadrul căreia se scoate în evidență importanța nașterii de prunci, ajutorarea familiilor cu mulți copii și încurajarea celor care au de crescut copii și ajutorarea celor care adoptă copii și astfel au bucuria prețuirii darului vieții”, a menționat Patriarhul României.

„Sâmbătă, 26 martie, va avea loc ediția a 12-a a Marșului pentru viață. În ultimii doi ani nu a putut fi organizat fizic, ci online, din cauza pandemiei, dar anul aceasta se reia tradiția aceasta a marșului în foarte multe localități din România și Republica Moldova.”

În acest context, Patriarhul a oferit drept exemplu familiile ucrainene, care au mulți copii: „Amintim și faptul că refugiaţii ucraineni care au venit la noi au arătat că familiile lor au mulţi copii, ceea ce înseamnă că preţuiesc darul şi binecuvântarea vieţii”.

„Ne rugăm lui Dumnezeu şi mai ales Maicii Domnului – ocrotitoarea familiei, a mamelor, a fecioarelor, a maicilor din mănăstiri, ocrotitoarea tuturor familiilor care au copii mulți – să dăruiască bucuria binecuvântării harului Mântuitorului Iisus Hristos, al Preasfintei Treimi, tuturor celor care ştiu să preţuiască darul vieţii ca pregătire a oamenilor pe pământ pentru a dobândi viaţa cerească în iubirea, pacea şi lumina Preasfintei Treimi”, a încheiat Părintele Patriarh Daniel.


A 12-a ediție națională a Marșului pentru viață are loc sâmbătă, 26 martie, în numeroase localități din România şi Republica Moldova. Anul acesta, evenimentul are tema „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Marșul pentru viață are diverși organizatori locali. În Capitală, este organizat  de asociațiile Studenți pentru viață București și România pentru viață.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button