familiereligie

Patriarhul Daniel: „Biserica aduce slavă lui Dumnezeu atunci când promovează familia bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie”

Pe 23 septembrie 2018, la Catedrala Patriarhală din București, în ziua de pomenire a Zămislirii Sf. Proroc Ioan Botezătorul, PF Părinte Patriarh Daniel a ținut un scurt cuvânt despre importanța și semnificația acestui praznic.

PF Daniel a amintit că Sf. Ioan Botezătorul are pomenire în Biserică și la naștere, și la tăierea capului, dar și la zămislirea sa din părinți credincioși. Părintele Patriarh a prezentat icoana praznicului, care îi înfățișează îmbrățișați pe Zaharia preotul și Elisabeta, părinții proorocului.

Vedem aici binecuvântata familie compusă din bărbat și din femeie, care dă naștere celui mai mare om născut din femeie, pe Sf. Proroc Ioan, Botezătorul și Înaintemergătorului Domnului.

Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a binecuvântat familia încă de la crearea lumii, când l-a făcut pe om bărbat și femeie, cu scopul de a contribui la înmulțirea, la perpetuarea și continuitatea neamului omenesc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Deci Biserica, atunci când afirmă, apără și promovează familia binecuvântată, bazată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, familie care poate da naștere la copii, Biserica de fapt aduce mulțumire, mărturisire și slava lui Dumnezeu Creatorul.

Deci noi, când cinstim familia binecuvântată formată din bărbat și femeie cu scopul de a da naștere copiilor, dăm slavă lui Dumnezeu, Creatorul universului, al cerului și pământului și al neamului omenesc.

De aceea, îndemnăm clerul și credincioșii noștri ca, atunci când trebuie sa afirme, să apere, să promoveze familia binecuvântată, care dă naştere copiilor, formată din bărbat și femeie, trebuie să fim mărturisitori ai lui Dumnezeu, Creatorul Cerului și al pământului și al familiei umane.

Din această perspectivă, noi considerăm că aducem slavă lui Dumnezeu, aducem o binefacere pentru Biserică și popor și păstrăm cu fidelitate darul sfânt al vieții.

Prin naștere de prunci, omul devine împreună-lucrător cu Dumnezeu, care dăruiește viață oamenilor, care dorește ca, în împărăția iubirii veșnice a preaiubitului său fiu, Iisus Hristos, să fie cât mai mulți oameni care să participe la bucuria și slava Împărăției Preasfintei Treimi. (…)

Un popor este binecuvântat de Dumnezeu atunci când are familii care nasc copii și care îi educă pe copii în credință, în dragoste de Dumnezeu, de țară, în dragoste de semeni, spre slava Preasfintei Treimi, bucuria noastră, a tuturor, și demnitatea fiecărui popor.

Sursa: Trinitas TV


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button