familieMarxism cultural

Viorel Iuga, liderul baptiștilor din România: „Nu familiștii sunt cei agresivi. Progresiștii vor să ne taie drepturile, să ne încurce rolurile, să ne educe copiii”

11390191_10205536237378007_3966402918196599290_n

Pe 25 noiembrie 2016, referitor la cea mai recentă declarație a Ministrului Justiției, prin care dna Raluca Prună califica drept „intolerantă” inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru consacrarea definiției de căsătoriei ca uniune bărbat-femeie, pastorul Viorel Iuga a notat pe contul său de Facebook următoarele:

Doamna Raluca Prună are dreptate.

Ministrul Justiției are dreptate când afirmă că familia este un subiect actual sensibil peste tot în lume. La fel, are multă dreptate când spune că noi, cetățenii României, nu trebuie să ocolim discuțiile și dezbaterile pe această temă. Are dreptate și când afirmă că discuțiile pe tema familiei trebuie să fie purtate fără patimi și în mod responsabil. Oare, dincolo de afirmații, ar putea ajuta și domnia sa cu ceva ca aceste discuții să aibă loc într-un mod organizat, civilizat și onest?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

De altă parte, se pare că opinia personală nu o lasă să vadă cu claritate cine sunt în cazul de față adevărații pătimași. Din câte cunosc eu, indiferent de locul din lume, nu familiștii sunt cei agresivi. Nu ei cer să li se taie drepturile altora. Nu ei se văicăresc că ar fi marginalizați și tracasați. Familiștii, toleranți și îngăduitori peste măsură, observă că mai nou sunt atacați în cel mai dramatic și dur mod posibil. Progresiștii și cei cu mintea „iluminată” care nu mai vor să țină cont nici de sacru, nici de firesc, nici de logic și nici de funațional, atacă pe toate părțile. Ei vor să ne ia numele, să ne taie drepturile, să ne încurce rolurile și să ne educe copiii pentru a se asigura că viitorul va fi confuz și controlabil. Ei bine, considerăm că în aceste condiții, a venit vremea ca cetățenii români să se exprime. Să îi lăsăm pe ei, pe cetățeni, nu pe birocrații de nu știu unde să ne spună cât de mult s-a schimbat societatea românească și ce direcție vrea să aibă pe viitor.

Dragi români, să crezi ce vrei este un lucru absolut normal. Să nu ții cont de dorințele celor care s-au sacrificat, te-au ales și care și-au pus încrederea în tine, este greu de etichetat. Domnul președinte Iohannis, politicienii și miniștri nu trebuie să își schimbe convingerile, dar nici nu au dreptul să își bată joc de ale noastre, ale cetățenilor. Dacă i-ar fi interesat binele cetățenilor români, „mai marii noștri” ar fi dialogat cu noi, ar fi căutat să înțeleagă normalitatea, logica și legitimitatea demersului și ar făcut tot ce le permiteau funcția și statutul să ajute la organizarea referendumului pe 11 decembrie. Cum, evident, pe foarte mulți îi interesează agendele personale și agenda multicoloră a altora, fac orice ca să ajute la îndeplinirea ei.

Domnilor și doamnelor, continuați să faceți ce credeți că este bine. Jucați așa cum vă cer cei de la care vă vin ordinele… Vă promitem că vom proceda la fel. Pentru că Dumnezeu nu ne-a abandonat și nici nu ne-a trădat, vom continua să ne rugăm Lui. Îi vom cere insistent să îi oprească El pe cei care doresc eradicarea valorilor cetățenilor creștini români. Experiența ne-a demonstrat că Dumnezeu este atotputernic și că Lui chiar îi pasă de noi.

Sperăm să nu vă surprindă că Îl vom alege în continare pe El și ne vom dezice de “susținătorii” de conjunctură.

Citește și Raluca Prună, Ministrul Justiției: „A avea o definiție restrictivă (a căsătoriei) ar fi netolerant. Așa cum identitatea mea e de român, cred că pot avea (și) identitatea mea sexuală”

Citește și Raluca Prună, Ministrul Justiției, se pronunță pentru „dreptul la căsătorie pentru toată lumea”: Prea puține persoane trimise în judecată pentru rasism și xenofobie „într-o țară în care avem mișcări care promovează extremist valorile tradiționale”

Citește și Dan Andronic, candidat PMP, dezaprobă declarațiile Ralucăi Prună: „Faptul că în Constituția țării se va regăsi definiția familiei nu aduce nicio atingere vreuneia dintre libertățile de care se bucură persoanele LGBT”

Citește și Ministrul Prună vrea să aresteze rapid trei milioane de extremiști. Reacții la cald pe rețelele de socializare

Citește și RoboPrunăTeLeagă și ”profesorul” Pârvulescu vor un moft: o dictatură. Și, firește, un Canal

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button