familieMarxism cultural

Pastorul Viorel Iuga: „Aleg în continuare să fiu Tolerant, dar refuz în mod categoric să fiu Tăntălău!”

11113631_10205536104254679_7862052979908417886_n

Pe 10 noiembrie 2016, pastorul Viorel Iuga, liderul comunității baptiste din România, a revenit, după prima sa reacție, și cu al doilea comentariu pe contul său de Facebook referitor la cea mai recentă declarație a Președintelui Iohannis legată de inițiativa celor trei milioane de cetățeni români de a clarifica definiția căsătoriei în Constituție (transcrierea integrală mai jos):

„A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău!”
Cuvintele acestea, care îi aparțin în întregime domnului președinte Iohannis, m-au determinat să îmi pun, la modul cel mai sincer, următoarea întrebare: am fost tolerant sau tăntălău? Când am acceptat ca semenul meu să aibă valori diferite de ale mele și am continuat să îl iubesc și să trăim în pace, am fost tolerant sau tăntălău? Când am văzut că el începe să calce în picioare și să distrugă valorile națiunii noastre creștine și l-am lăsat să o facă, am fost tolerant sau tăntălău? Când am auzit că unii batjocoresc ceea ce prețuim și când am acceptat etichetările lor jignitoare și umilitoare, am fost tolerant sau tăntălău?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Până acum, văzând, auzind și suportând în tăcere multe lucruri de genul acesta, am crezut că sunt tolerant. Am ales să fiu tolerant, nu pentru că sunt tăntălău, ci pentru că sunt un urmaș al Domnului Isus Cristos. El ne-a învățat să ne iubim unii pe alții, să ne îngăduim și să ne ajutăm în mod reciproc. Cuvintele domnului președinte m-au determinat însă să mă întreb ce aleg să fiu: tolerant sau tăntălău?

Voi continua să privesc cu indiferență la cei care distrug tot ce s-a clădit în mii de ani? Voi continua să tac în fața minciunilor și a răstălmăcirii adevărului? Voi adopta tactica struțului, crezând că așa se rezolvă problemele? Voi consimți, în mod fatalist, că oricum societatea merge într-o direcție prestabilită și nu pot face absolut nimic? Voi alege să cred că ceea ce se întâmplă în jurul meu și în țara noastră nu mă afectează? Voi alege să îi cred în continuare pe politicienii care au promis multe și nu au făcut aproape nimic bun? Categoric NU!

Voi continua să îmi iubesc țara și semenii, voi continua să mă rog pentru ei, dar nu voi rămâne indiferent în fața celor care fac tot ce pot să o distrugă.

Aleg în continuare să fiu Tolerant, dar refuz în mod categoric să fiu Tăntălău!

Citește și Liderul baptiștilor din România: „Noi, cetățenii români creștini, nu suntem tăntălăi, ci toleranți. Dar pacea socială nu se face prin compromis. Compromisul nu trebuie admis nici în conștiință, nici în relația cu semenii”

Citește și Klaus Iohannis despre semnatarii ”coaliției pentru familie”: „Nu se poate obține prin vot pacea socială”

Citește și Adina Portaru, jurist, ADF International: „Inițiativa Coaliției este în deplină concordanță cu drepturile omului și cu jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene și a Curții Europene a Drepturilor Omului”

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button