Pastorii de culoare cer îndepărtarea bustului lui Margaret Sanger de la Muzeul Smithonian, pe motive de rasism

sanger_bust_in_justic_exhibit

12 august 2015, LiveActionNews

Margaret Sanger este fondatoarea organizaţiei Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii de avort din lume. Organizaţia pe care ea a înfiinţat-o în secolul trecut primeşte în prezent de la bugetul federal peste 40% din fondurile sale şi a fost curând implicată într-un scandal uriaş prin publicarea unor filmări cu camera ascunsă în care se arăta că organizaţia nu se mulţumeşte cu veniturile uriaşe din avort şi cu banii pe care îi primeşte de la statul federal american, ci s-a extins în mod ilegal şi pe piaţa „gri” a negoţului cu ţesuturi şi organe fetale.

Margaret Sanger a fost ridicată în slăvi de cele mai multe dintre feministe şi de ideologii aşa-zisului „drept la avort”, deoarece este considerată drept o susşinătoare a drepturilor femeii, mai precis a „dreptului acesteia de a dispune de prorpriul ei corp” – inclusiv de copilul nenăscut.

Însă puţină lume ştie care erau adevăratele motive care o împingeau pe Sanger să promoveze planificarea familială şi cea ce astăzi este desemnat prin sintagma de „drepturi reproductive” (şi care în realitate înseamnă dreptul de a NU te reproduce).

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

Gândirea din spatele „operaţiunii” era că grupurile sociale indezirabile nu trebuie să se reproducă. Ca o darwinistă convinsă, credea că omenirea va evolua numai prin selectarea indivizilor dezirabili şi potriviţi Sanger credea că grupurile dezirabile erau formate din oameni cu pielea albă şi fără deficienţe fizice şi psihice. Aceasta se cheamă eugenism – dorinţa de purificare a unui grup social pe criterii de rasă, naţionalitate, sănătate etc.

Citeşte şi „Să nu mai fie copii”: Interviu video de arhivă şocant cu Margaret Sanger, fondatoarea mişcării internaţionale de contracepţie şi avort

Margaret Sanger era rasistă şi credea că unele femei nu ar trebui să aibă dreptul de a se reproduce.

Pentru mulţi dintre americani, este un mister de ce liderii comunităţilor de culoare susţin organizaţia Planned Parenthood, dat fiind rasismul fondatoarei ei şi faptului tulburător că, până în ziua de azi, rata avorturilor în rândurile poulaţiei de culoare este mult mai mare decât la albi şi cele mai multe centre Planned Parenthood sunt concentrate în comunităţile persoanelor afro-americane.

Citeşte şi Richard Nixon, preliminariile legalizării avortului în SUA şi ura rasială

Recent, însă, un grup de pastori de culoare au trimis o scrisoare Muzeului Smithsonian, cerând îndepărtarea bustului lui Sanger din secţiunea „Lupta pentru dreptate” a respectivului muzeu.

„Probabil că Galeria nu are cunoştinţă despre faptul că dna Sanger era în favoarea eugeniei populaţiei de culoare, având o atitudine rasistă faţă de copiii de culoare şi de alte rase şi o atitudine elitistă faţă de cei pe care îi considera „slabi de minte”; eea a vosrbit chiar la un marş al femeilor din organizaţia Ku Klux Klan şi comunica cu cimpatizanţii lui Hitler”.

 „De asemenea, ea este iniţiatoarea infamului Negro Project, care-şi propunea să  limiteze, dacă nu chiar să elimine naşterile în rândurile populaţiei de culoare”, se mai spune în scrisoare. „În ciuda acestor fapte bine documentate istoric, bustul ei continuă să fie expus cu mândrie în galeria dumneavoastră sub chipul unei eroine a dreptăţii. Această nepotrivire flagrantă este uluitoare!”

Citeşte şi Eugenia: Metamorfozele răului

Sanger voia să împiedice înmulţirea grupurilor „nepotrivite/neadaptate”. Aceasta îi includea şi pe cei cu dizabilităţi sau pur şi simplu săraci. Dar foarte mult venin îl îndrepta către populaţia de culoare. Într-o scrisoare despre „Proiectul Negro”, ea a vorbit deschis despre dorinţa sa de a extermina populaţia de culoare. Este doar unul dintre lucrurile îngrozitoare pe care le propovăduia.

Citeşte şi Vedetă de la Hollywood face aluzie la sorgintea eugenistă şi rasistă a mişcării pro-avort

Margaret Sanger se pronunţa în favoarea sterilizării forţate, credea că familiile numeroase trebuie să-şi ucidă copiii, şi voia ca guvernul să pună substanţe contraceptive în apa potabilă din zonele urbane populate de grupuri minoritare numeroase. Din nefericire, mai sunt încă foarte multe de spus despre vederile ei eugeniste.

Citeşte şi Viaţă nedemnă de viaţă: programul de eutanasie introdus de nazişti

Foto: CNSNews.com

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, ,


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.