avortcontraceptie

Pastorii de culoare cer îndepărtarea bustului lui Margaret Sanger de la Muzeul Smithonian, pe motive de rasism

12 august 2015, LiveActionNews

Margaret Sanger este fondatoarea organizației Planned Parenthood, cel mai mare furnizor de servicii de avort din lume. Organizația pe care ea a înființat-o în secolul trecut primește în prezent de la bugetul federal peste 40% din fondurile sale și a fost curând implicată într-un scandal uriaș prin publicarea unor filmări cu camera ascunsă în care se arăta că organizația nu se mulțumește cu veniturile uriașe din avort și cu banii pe care îi primește de la statul federal american, ci s-a extins în mod ilegal și pe piața „gri” a negoțului cu țesuturi și organe fetale.

Margaret Sanger a fost ridicată în slăvi de cele mai multe dintre feministe și de ideologii așa-zisului „drept la avort”, deoarece este considerată drept o susșinătoare a drepturilor femeii, mai precis a „dreptului acesteia de a dispune de prorpriul ei corp” – inclusiv de copilul nenăscut.

Însă puțină lume știe care erau adevăratele motive care o împingeau pe Sanger să promoveze planificarea familială și cea ce astăzi este desemnat prin sintagma de „drepturi reproductive” (și care în realitate înseamnă dreptul de a NU te reproduce).

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

Gândirea din spatele „operațiunii” era că grupurile sociale indezirabile nu trebuie să se reproducă. Ca o darwinistă convinsă, credea că omenirea va evolua numai prin selectarea indivizilor dezirabili și potriviți Sanger credea că grupurile dezirabile erau formate din oameni cu pielea albă și fără deficiențe fizice și psihice. Aceasta se cheamă eugenism – dorința de purificare a unui grup social pe criterii de rasă, naționalitate, sănătate etc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și „Să nu mai fie copii”: Interviu video de arhivă șocant cu Margaret Sanger, fondatoarea mișcării internaționale de contracepție și avort

Margaret Sanger era rasistă și credea că unele femei nu ar trebui să aibă dreptul de a se reproduce.

Pentru mulți dintre americani, este un mister de ce liderii comunităților de culoare susțin organizația Planned Parenthood, dat fiind rasismul fondatoarei ei și faptului tulburător că, până în ziua de azi, rata avorturilor în rândurile poulației de culoare este mult mai mare decât la albi și cele mai multe centre Planned Parenthood sunt concentrate în comunitățile persoanelor afro-americane.

Citește și Richard Nixon, preliminariile legalizării avortului în SUA și ura rasială

Recent, însă, un grup de pastori de culoare au trimis o scrisoare Muzeului Smithsonian, cerând îndepărtarea bustului lui Sanger din secțiunea „Lupta pentru dreptate” a respectivului muzeu.

„Probabil că Galeria nu are cunoștință despre faptul că dna Sanger era în favoarea eugeniei populației de culoare, având o atitudine rasistă față de copiii de culoare și de alte rase și o atitudine elitistă față de cei pe care îi considera „slabi de minte”; eea a vosrbit chiar la un marș al femeilor din organizația Ku Klux Klan și comunica cu cimpatizanții lui Hitler”.

 „De asemenea, ea este inițiatoarea infamului Negro Project, care-și propunea să  limiteze, dacă nu chiar să elimine nașterile în rândurile populației de culoare”, se mai spune în scrisoare. „În ciuda acestor fapte bine documentate istoric, bustul ei continuă să fie expus cu mândrie în galeria dumneavoastră sub chipul unei eroine a dreptății. Această nepotrivire flagrantă este uluitoare!”

Citește și Eugenia: Metamorfozele răului

Sanger voia să împiedice înmulțirea grupurilor „nepotrivite/neadaptate”. Aceasta îi includea și pe cei cu dizabilități sau pur și simplu săraci. Dar foarte mult venin îl îndrepta către populația de culoare. Într-o scrisoare despre „Proiectul Negro”, ea a vorbit deschis despre dorința sa de a extermina populația de culoare. Este doar unul dintre lucrurile îngrozitoare pe care le propovăduia.

Citește și Vedetă de la Hollywood face aluzie la sorgintea eugenistă și rasistă a mișcării pro-avort

Margaret Sanger se pronunța în favoarea sterilizării forțate, credea că familiile numeroase trebuie să-și ucidă copiii, și voia ca guvernul să pună substanțe contraceptive în apa potabilă din zonele urbane populate de grupuri minoritare numeroase. Din nefericire, mai sunt încă foarte multe de spus despre vederile ei eugeniste.

Citește și Viață nedemnă de viață: programul de eutanasie introdus de naziști

Foto: CNSNews.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button