homosexualitate

Parlamentul European cere Organizației Mondiale a Sănătății să scoată transsexualismul de pe lista de afecțiuni recunoscute

DoctorHoldsBlackboardSayingWho-1000px_shutterstock_116145085_810_500_55_s_c1
11 iunie 2015, (LifeSiteNews)

Parlamentarii europeni au votat de curând, cu 341 de voturi pentru și 281 contra, în favoarea unui raport prin care își reînnoiesc solicitarea ca OMS să „retragă tulburările de identitate de gen de pe lista afecțiunilor mentale și de comportament și să asigure o reclasificare ne-patologizantă în versiunea 11 a Clasificării Internaționale a Bolilor”. Apeluri identice au fost făcute în 2011 și 2012.

Apelul e formulat într-un raport , “Strategia UE pentru egalitate între femei și bărbați post 2015” al Comitetului European pentru Drepturile Femeilor și Egalitate de Gen. El a fost prezentat de către deputata germană Maria Noichl, membră a Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților.

Raportul afirmă că „rolurile și stereotipurile tradiționale încă exercită o mare influență asupra diviziunii muncii în gospodărie, educație, locul de muncă și în societate” și cere ca modificarea definiției familiei să se regăsească în noua legislație, cu drepturi pentru familiile monoparentale și părinții LGBT.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Evelyne Paradis, director executiv al grupului ILGA-Europe de susținere a LGBT afirmă: “Adoptarea unei strategii adaptate la nevoile persoanelor LGBTI este singura cale spre coerență și protecție.”

Raportul include și secțiuni dedicate drepturilor sexuale și reproductive, inclusiv „acces sigur, legal și ușor la contracepție și avort, alături de programe educaționale sexuale explicite în școli”. Se consideră că sănătatea sexuală și reproductivă – de regulă incluzând contracepția și avortul – este un drept fundamental al omului. Se preconizează adoptarea unei strategii etapizate de promovare a drepturilor LGBTI în Europa, începând cu măsuri de combatere a violenței homofobe, urmate de cunoștințe asupra contracepției și avortului ca parte a educației sexuale în școli Această inițiativă este văzută ca o încercare mascată de a impune ideologia de gen și pretențiile grupurilor LGBT în rândurile copiilor și tinerilor.

Organizațiile pro-familie sunt stupefiate de această acțiune. Grupul de susținere European Dignity Watch denunță raportul ca pe o acțiune irațională și controversată, care „respinge argumentele de bun simț și ignoră vocea covârșitoarei majorități a familiilor europene”.

Un raport alternativ, propus de Partidul Popular European de centru-dreapta a fost respins.

Traducere: Monica Stinghe

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button