Uncategorized

Părinții copiilor cu handicap, scutiți de impozite

copil_cu_handicap_20995300

Articol preluat de pe DCnews

Inițiativa a fost susținută de încă doi parlamentari de Botoșani, deputatul Andrei Dolineaschi și senatoarea Doina Federovici, dar și de Ovidiu Portariuc primarul municipiului Botoșani care au trimis memorii către Ministerul Finanțelor și au susținut propunerea în cadrul dezbaterilor parlamentare.

Noile prevederi arată că părinții copiilor cu handicap grav sau accentuat și ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiți de plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia, precum și de plata impozitului pe autoturism. În afară de aceste scutiri, autoritățile locale vor putea să dispună pentru părinții copiilor din această categorie alte reduceri de taxe aflate în competența acestora.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Un lucru profund incorect care trebuia îndreptat”

„În România sunt peste 43.000 de copii cu handicap grav care nu pot beneficia de scutirile de impozite prevăzute pentru adulții aflați în această situație. Dar, este evident că sarcina financiară pentru îngijirea acestor copii îi împovărează pe părinții acestora. Era deci un lucru profund incorect care trebuia îndreptat. Acest lucru mi-a fost semnalat de mai mulți alegători din colegiul meu și le mulțumesc celor din Guvern și celorlalți parlamentari PSD de Botoșani care au înțeles să sprijine acest proiect”, a declarat Tamara Ciofu.

Scutirile de taxe pentru părinții copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, o data cu noul Cod fiscal.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button