Părinţi, urmăriţi cu cine se împrietenesc fetele pe net! O adolescentă a fost împinsă de un prieten virtual la uciderea părinţilor şi sinucidere

Un bucureştean în vârstă de 27 de ani a fost reţinut joi, 24 august 2017, de procurorii DIICOT, fiind suspectat de pornografie infantilă şi corupere sexuală. Anchetatorii au comunicat că deţin indicii şi că acesta a încercat să o convingă pe aceeaşi adolescentă de 12 ani din Timişoara, pe care a corupto-o sexual de la distanţă, să aibă o atitudine suicidală şi a sprijinit-o în tentativa de a-şi ucide propriii părinţi. Toate aceste evenimente s-au derulat cu o repeziciune nebănuită, în mai puţin de două luni.

Alex Florenţa, Şeful DIICOT Timişoara, a declarat, citat de Mediafax:

Cu timpul, au dezvoltat o relaţie apropiată în cadrul căreia inculpatul, profitând de naivitatea minorei şi vârsta mică a acesteia, i-a creat o dependenţă emoţională de el, fapt ce i-a permis în timp să o determine să comită diferite acte sexuale, să le filmeze şi să i le trimită.

El a mai declarat pentru Mediafax că fata şi-ar fi dorit să meargă în vizită la el, dar părinţii ei nu erau de acord. Se pare că bărbatul a încurajat-o pe copilă să încerce să-şi ucidă părinţii. Într-o seară, ea le-a pus clor în apă, fără nici un rezultat. Ulterior, cei doi au plănuit, ca fata să le dea somnifere părinţilor, iar apoi să-i înjunghie în somn. Întâmplător, tatăl fetei a găsit în telefonul fetei discuţiile şi a internat-o de urgenţă la Clinica de Neuropsihiatrie din Timişoara.

De acolo, fata a ţinut legătura cu bărbatul împrumutând telefoanele mobile ale altor pacienţi. Cu această ocazie, bărbatul a încurajat-o să se sinucidă. Procurorul şef al DIICOT Timişoara a mai explicat, citat de Mediafax:

…realizând că vor putea face obiectul cercetărilor de către organele legii, inculpatul a încercat să o determine pe minoră să se sinucidă, explicându-i diferite modalităţi prin care el putea face acest lucru şi exemplificându-i cum ar putea realiza o astfel de sinucidere, existând indicii că minora ar fi avut o tentativă de suicid.

Citeşte şi Romanţa online dintre o româncă aflată la muncă în Franţa şi un iranian din România s-a terminat cu sechestrarea şi agresarea tinerei


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

No comments yet.

Lasă un răspuns