avort

Părintele Arsenie Papacioc – despre responsabilitate și avort

Fragmente din cuvântul Părintelui Arsenie Papacioc:

Aceste suflete există de la data zămislirii, chiar în dreptul roman spune: „copilul odată zămislit are drept de cetățean”, cu condiția să se nască.


Chiar astăzi m-a întrebat o femeie dacă avortul este la fel și atunci când copilul e mic în pântece, tot același lucru este, sufletul există întreg.


Unde este mai sigur pentru copil decât în pântecele mamei? S-a dovedit că mama a rămas superioară având sentimente de neînlocuit.

S-a constatat și în privința oamenilor tirani că, copii au dezarmat mai mult decât oamenii înarmați prin zâmbetul lor, prin nevinovăția lor. Această nevinovăție are multă putere.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Se ucid copii. Mai întâi, nu știi pe cine ucizi. În al doilea rând: nu se pot apăra. Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button