Parenting, Antiparenting şi educaţie pentru părinţi: S-a deschis Şcoala Familiei la Bacău

18620544_464791990528916_3538578615483856121_o

Dr. Oana Moşoiu, specialist în ştiinţele educaţiei şi coordonatorul programului de formare al Şcolii Familei, a conferenţiat la Bacău cu ocazia lansării Şcolii Familei în acest oraş.

Conferinţa va fi urmată de ateliere personalizate pe problematici specifice, cu grupuri mici de părinţi, pentru a-i ajuta cât mai bine în creşterea copiilor şi îmbunătăţirea relaţiilor de familie.

Demersul este bazat pe expertiza unui grup de experţi la nivel naţional, specializaţi în educaţie, psihologia copilului, nutriţie, comunicare.

18740640_468898556784926_4328881342027224112_n

Participanții la dezbaterea condusă de dr. Oana Moşoiu la Bacău au fost provocați să-și genereze propria listă de verificare privind calitatea programelor de parenting și să aleagă informat între versiunile ”fast-food” și cele ce solicită conștiința propriilor valori, a propriei nevoi de schimbare și învățare continuă într-o relație de prezență, autentică, de comunicare și mai ales comuniune cu propriul copil.

A fi părinte este o meserie sau este un mod de a fi, natural și prin urmare, instictual? Este necesară educația părinților? Ce teme sunt de interes privind educația copiilor în zilele noastre? Iată câteva întrebări propuse pentru întâlnirea – dezbatere «Parenting, antiparenting și educație pentru părinți».

Aglomerația de cursuri și evenimente pentru părinți, toate menite să-i învețe pe părinți cum să fie mai buni, răspunzând prompt nevoilor copiilor ridică dilema criteriului de selecție: de unde știu că o ofertă este bună pentru mine, pentru a-mi răspunde problemelor cu care mă confrunt?

Cum aflu dacă indicațiile de parenting oferite vor fi funcționale? Cine girează pentru calitatea programelor de parenting existente în țara noastră? Ce înseamnă program de parenting bun?

Școala Familiei înțelege familia ca un ecosistem în care fiecare membru al familiei are rostul său, sensul său și importanța sa în raport cu fiecare celalalt membru.
Dincolo de roluri parentale tehnice, administrative, părinții sunt responsabili de crearea unei atmosfere armonioase, în care copiii pot crește și se pot dezvolta în acord cu potențialul lor, pentru a se împlini, la nivel personal și ca membri ai societății.

Mai multe informații gasiți pe site-ul Scoala Familiei:
www.scoala-familiei.ro

Pagina naţională de Facebook a Şcolii Familiei:
Facebook – Şcoala Familiei

Calendarul evenimentelor la nivel naţional:
scoala-familei.ro/calendar

Şcoala Familiei – Bacău:

bacau@scoala-familiei.ro
Facebook-Bacau

VIDEO. Ce este Şcoala Familiei?

 

, ,

No comments yet.

Lasă un răspuns