sfaturi pentru părinţi

Parenting, Antiparenting și educație pentru părinți: S-a deschis Școala Familiei la Bacău

18620544_464791990528916_3538578615483856121_o

Dr. Oana Moșoiu, specialist în științele educației și coordonatorul programului de formare al Școlii Familei, a conferențiat la Bacău cu ocazia lansării Școlii Familei în acest oraș.

Conferința va fi urmată de ateliere personalizate pe problematici specifice, cu grupuri mici de părinți, pentru a-i ajuta cât mai bine în creșterea copiilor și îmbunătățirea relațiilor de familie.

Demersul este bazat pe expertiza unui grup de experți la nivel național, specializați în educație, psihologia copilului, nutriție, comunicare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

18740640_468898556784926_4328881342027224112_n

Participanții la dezbaterea condusă de dr. Oana Moșoiu la Bacău au fost provocați să-și genereze propria listă de verificare privind calitatea programelor de parenting și să aleagă informat între versiunile ”fast-food” și cele ce solicită conștiința propriilor valori, a propriei nevoi de schimbare și învățare continuă într-o relație de prezență, autentică, de comunicare și mai ales comuniune cu propriul copil.

A fi părinte este o meserie sau este un mod de a fi, natural și prin urmare, instictual? Este necesară educația părinților? Ce teme sunt de interes privind educația copiilor în zilele noastre? Iată câteva întrebări propuse pentru întâlnirea – dezbatere «Parenting, antiparenting și educație pentru părinți».

Aglomerația de cursuri și evenimente pentru părinți, toate menite să-i învețe pe părinți cum să fie mai buni, răspunzând prompt nevoilor copiilor ridică dilema criteriului de selecție: de unde știu că o ofertă este bună pentru mine, pentru a-mi răspunde problemelor cu care mă confrunt?

Cum aflu dacă indicațiile de parenting oferite vor fi funcționale? Cine girează pentru calitatea programelor de parenting existente în țara noastră? Ce înseamnă program de parenting bun?

Școala Familiei înțelege familia ca un ecosistem în care fiecare membru al familiei are rostul său, sensul său și importanța sa în raport cu fiecare celalalt membru.
Dincolo de roluri parentale tehnice, administrative, părinții sunt responsabili de crearea unei atmosfere armonioase, în care copiii pot crește și se pot dezvolta în acord cu potențialul lor, pentru a se împlini, la nivel personal și ca membri ai societății.

Mai multe informații gasiți pe site-ul Scoala Familiei:
www.scoala-familiei.ro

Pagina națională de Facebook a Școlii Familiei:
Facebook – Școala Familiei

Calendarul evenimentelor la nivel național:
scoala-familei.ro/calendar

Școala Familiei – Bacău:

bacau@scoala-familiei.ro
Facebook-Bacau

VIDEO. Ce este Școala Familiei?

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button