Papa Francisc: Cuvântul „mamă” nu ar trebui folosit pentru a descrie o bombă

Pope_Francis

Agerpres, 6 mai 2017

Statele Unite ale Americii (SUA) au lansat pe 13 aprilie o bombă GBU-43/B, cunoscută sub acronimul MOAB (Massive Ordnance Air Blast), sau bombă cu suflu masiv, împotriva unui fief al grupării Stat Islamic în estul Afganistanului. Cu o greutate de 9,8 tone, GBU-43/B este cea mai puternică bombă nenucleară din arsenalul american, calificată de site-ul de internet specializat în probleme de apărare GlobalSecurity.org drept ”o bombă enormă, puternică și lansată cu precizie”. Ea conține 8,48 tone de explozibil H6, detaliat pe site, respectiv o putere explozivă comparabilă cu 11 tone de TNT.

Papa Francisc a criticat sâmbătă denumirea de „Mamă a Tuturor Bombelor” dată acestei arme în briefingurile şi informările despre atac. Sâmbătă, 6 mai 2017, la o audienţă de studenţi, Papa Francisc a declarat că nu ar trebui utilizat cuvântul „mamă” ca referire la o armă mortală:

Mi-a fost rușine când am auzit numele. O mamă dă viață, iar aceasta dă moarte, iar noi numim acest dispozitiv mamă. Ce se întâmplă?

Papa Francisc urmează să se întâlnească pe 24 mai cu președintele american Donald Trump.

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns