avort

Papa Francisc cheamă la protejarea vieții umane de la concepție și până la moartea naturală, indiferent de vârstă sau dizabilitate

LifeNews, 16 octombrie 2017

Papa Francisc a postat de curând pe o rețea de socializare un mesaj care cheamă la apărarea vieții de la concepție și până la moartea naturală:

Suntem chemați să protejăm și să salvgardăm viața umană, mai ales pe cea din pântecele matern, din copilăria timpurie, la bătrânețe sau în cazuri de dizabilitate fizică sau mintală.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Papa Francisc a fost dintotdeauna un apărător al dreptului la viață, reiterând învățătura Bisericii Catolice că avortul înseamnă uciderea unei persoane inocente. Totodată, însă, el a și întins o mână femeilor post-abortive, subliniind că Biserica Catolică le înțelege și le așteaptă în brațele Sale:

Gândiți-vă la o femeie care are o amintire fizică despre copilul ei și care adesea se întâmplă să plângă, care plânge ani la rând fără să găsească curajul de a merge la preot. Vă dați seama ce ușurare ar fi și cum ar putea răsufla din nou (cu ușurare.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button