Papa Francisc cheamă la protejarea vieţii umane de la concepţie şi până la moartea naturală, indiferent de vârstă sau dizabilitate

LifeNews, 16 octombrie 2017

Papa Francisc a postat de curând pe o reţea de socializare un mesaj care cheamă la apărarea vieţii de la concepţie şi până la moartea naturală:

Suntem chemaţi să protejăm şi să salvgardăm viaţa umană, mai ales pe cea din pântecele matern, din copilăria timpurie, la bătrâneţe sau în cazuri de dizabilitate fizică sau mintală.

Papa Francisc a fost dintotdeauna un apărător al dreptului la viaţă, reiterând învăţătura Bisericii Catolice că avortul înseamnă uciderea unei persoane inocente. Totodată, însă, el a şi întins o mână femeilor post-abortive, subliniind că Biserica Catolică le înţelege şi le aşteaptă în braţele Sale:

Gândiţi-vă la o femeie care are o amintire fizică despre copilul ei şi care adesea se întâmplă să plângă, care plânge ani la rând fără să găsească curajul de a merge la preot. Vă daţi seama ce uşurare ar fi şi cum ar putea răsufla din nou (cu uşurare.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociaţia ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenţia ta, dar noi nu putem face asta.
Aşadar, îţi lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmăreşti sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăţi,
informaţiile relevante pentru tine, familia ta şi alegerile tale.
Pentru a ţi le proteja şi păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ţi se pare că informările şi analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viaţa ta
şi se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru şi altora
şi să susţii financiar, după posibilităţi,
continuarea şi profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoştinţă,
Redacţia Stiripentruviata.ro
Ştiri pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie

 

,

No comments yet.

Lasă un răspuns