familie

Pachet legislativ pentru stimularea natalității depus la parlament

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a depus la Parlament, Pachetul legislativ pentru natalitate. Inițiativele legislative presupun măsuri concrete de stimulare a natalității, în condițiile în care România nu are o politică de creștere demografică.

„Criza demografică este una dintre cele mai severe provocări pe termen mediu și lung cu care se confruntă România. În anul 2018 am înregistrat un minim istoric în privința copiilor născuți în țară în ultima jumătate de secol, fenomen care trebuie văzut cumulativ cu numărul mare de tineri care emigrează”, a afirmat Ovidiu Raețchi printr-un comunicat de presă emis duminică, considerând că pe acest fond piața forței de muncă și sistemele de pensii și de sănătate vor fi grav dezechilibrate în viitor.

Pachetul legislativ pentru natalitate conține următoarele proiecte:

Inițiativă legislativă care propune acordarea de vouchere valorice în valoare lunară de 150 de euro pentru  fiecare copil cu vărsta până la 3 ani aflat în întreținere, în scopul achiziționării de servicii de asistență și îngrijire a copilului, care pot fi utilizate la creșe, grădinițe, servicii bone, etc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Proiect de lege care încurajează companiile private cu minim 30 de angajați să construiască creșe sau grădinițe pentru copiii angajaților acestora, sumele cheltuite pentru construcție și întreținere deducându-se din impozitul pe profit.

Proiect de lege pentru sprijinirea creării Băncilor de Lapte Matern, având în vedere situația critică în care se află România din acest punct de vedere (nicio Bancă de lapte funcțională).

Inițiativă legislativă de înființare a unei Comisii Naționale de Alăptare compusă din specialiști voluntari (soluție recomandată de UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății). România este pe ultimul loc în UE în chestiunea alăptării.

Inițiativă legislativă pentru crearea unui cadru legal prin care mamele pot îngriji și alți copii în afară de cei proprii, permițând astfel altor mame să revină mai repede la muncă și primind pentru aceasta o indemnizație de la stat.

Proiect de lege pentru clasificarea maternităților ca Spitale Prietene cu Copilul – clasificare lansată de UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății, care ar fi trebuit deja implementată în România.

Sursă: stiripesurse.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button