familietransexualitate

Organizatoarea Miss France, prietenă a homosexualilor, susține familia naturală: Adopția pentru homosexuali sau gestația pentru terți sunt crime împotriva copilului

Sâmbătă, 15 octombrie 2016, cu numai o zi înainte de noua demonstrație a mișcării La Manif Pour Tous, la Paris a avut loc defilarea a 1.500 de persoane transsexuale și intersexuale (persoane cu o anomalie genetică ce îi face să aibă, vizibil sau nu, date anatomice și fiziologice care țin de ambele sexe).

manif-956158-existans-2016

956163-existans-2016 956167-existans-2016

956162-existans-2016
Foto: Martin Colombet, Hans Lucas / Libération

Persoanele trans au cerut mai multe facilități pentru persoanele trans-sexuale, încurajate să iasă în stradă de faptul că Adunarea Națională (parlamentul francez) votase o lege care facilita schimbarea stării civile (a sexului declarat în acte). Ei au cerut ca noua lege să fie modificată astfel încât această schimbare de stare civilă să se facă nu prezentând anumite dovezi la tribunal, ci printr-o simplă vizită la primărie.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Participanții au purtat pancarte care susțineau că dualitatea sexelor este depășită. Evenimentul lor s-a autointitulat La Manif Pour Trans, parafrazând peiorativ La Manif Pour Tous, mișcarea civică franceză care cere protecție și exclusivitatea căsătoriei doar pentru familia naturală. Organizatorii au uzurpat culorile roz și bleu, în mod tradițional asociate cu La Manif Pour Tous, care le folosește de trei ani încoace la demonstrații de stradă pentru a simboliza complementaritatea sexelor și a protesta față de introducerea în școli a ideologiei gender.

  • ideologia gender pretinde că sexul nu este un dat biologic, ci un construct psiho-social
Foto: Laurent Troude / Libération
Foto: Laurent Troude / Libération

UPDATED: Cu toate acestea, la demonstrația pro-familie naturală La Manif Pour Tous de a doua zi s-a dovedit că există și persoane apropiate de comunitatea homosexualilor și a transexualilor care susțin familia naturală. Una dintre acestea este chiar Geneviève de Fontenay (foto sus), fosta organizatoare a Miss France și o prietenă declarată a comunității homosexualilor și transexualilor. Ea a afirmat de pe podiumul evenimentului: „[La oameni,] ca și la animale, există masculi și femele”.

Cu câteva zile înaintea manifestației, Geneviève de Fontenay, ea însăși născută într-o familie numeroasă, cu 10 copii, a mai declarat, citată de ediția franceză a Huffington Post:

Eu respect natura, iar aceasta nu le permite homosexualilor să dea viață.

Ea a mai calificat practica mamelor-surogat (gestația pentru terți), care le permite cuplurilor homosexuale să procreeze, drept „o crimă împotriva copilului”.

Geneviève de Fontenay se numără printre puținii oameni de orientare politică de stânga care sprijină La Manif Pour Tous, majoritatea acestora susținând „căsătoria” pentru homosexuali.

Citește și La Manif Pour Tous: Zeci de mii de francezi protestează din nou în stradă împotriva „căsătoriei” pentru homosexuali, a ideologiei gender în școli și a gestației pentru terți

Citește și „Fundamentele vieții de familie sunt intangibile” / Revista „Pentru viață” nr. 3, Toamna 2014

Citește și „Chestiunea căsătoriei și cea a filiației țin de realitate, nu de părerea personală”. Interviu exclusiv cu Ludovine de la Rochère, președinte La Manif pour Tous

Citește și Ludovine de la Rochère: Secretele succesului La Manif pour Tous, o mișcare în apărarea familiei

Citește și Un activist pro-viață din Franța, în vârstă de 84 de ani, a fost amendat cu 10.000 de euro

Citește și  A doua manifestație de 1.000.000 de persoane la Paris pentru protejarea căsătoriei între bărbat și femeie

Citește și 2 februarie 2014 – Noua manifestație a organizației La Manif Pour Tous

Citește și Sute de mii de francezi au demonstrat pentru familia naturală

Citește și 45.000 de persoane la Marșul pentru Viață de la Paris – Ludovine de La Rochère: legătura dintre avort și eutanasie

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button